Bekritiseerde United-captain Young op weg naar de uitgang

Reacties

Ashley Young is in gesprek met Internazionale over een mogelijke samenwerking. Het is onduidelijk of het gaat om een wintertransfer, of om een deal voor na dit seizoen.

Bekritiseerde United-captain Young op weg naar de uitgang
© Pro Shots

Sky Sports kwam dinsdagavond al met het nieuws dat Young en Inter aan tafel zaten en inmiddels heeft de BBC dit bericht bevestigd. Na de verloren derby tegen Manchester City wilde manager Ole Gunnar Solskjaer niet reageren: 'Dit is niet het juiste moment om over Ashleys toekomst te praten', zei hij. 'Maar we kunnen onszelf niet gaan verzwakken. We moeten ons juist versterken, als er deze maand al iets gaat gebeuren.'

Young (34) beschikt over een aflopend contract bij United en mag daardoor in gesprek gaan met andere clubs over een mogelijke samenwerking na dit seizoen. Als United nog iets aan het vertrek van de vleugelspeler wil overhouden, zal het Young nog deze maand moeten verkopen.

Van aanvaller naar wingback
Young speelt sinds de zomer van 2011 voor United. De Engelse recordkampioen betaalde toen achttien miljoen euro aan Aston Villa om de vleugelaanvaller binnen te kunnen halen. De laatste jaren is Young meer actief als wingback. Hij is op papier de aanvoerder, maar in de afgelopen periode raakte hij zijn basisplaats kwijt. Young zat niet bij de wedstrijdselectie voor de League Cup-derby van dinsdag tegen City.

Een nieuw contract bij United lijkt er sowieso niet in te zitten voor Young, die 39 interlands voor Engeland achter zijn naam heeft staan. Daar zal de aanhang niet rouwig om zijn: Young wordt door de eigen fans al geruime tijd fel bekritiseerd. De vleugelspeler heeft op het moment 261 officiële wedstrijden voor United gespeeld.

Afgelopen zomer haalde Inter ook al spelers op bij United. Romelu Lukaku en Alexis Sánchez maakten toen de overstap naar Milaan.

Süleyman Öztürk met zijn transferadviezen voor Manchester United.
Süleyman Öztürk met zijn transferadviezen voor Internazionale.
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.