Bekerzege voor Botman, debuterende Lopetegui ontsnapt aan blamage

Reacties

De eerste kwartfinalisten van het toernooi om de League Cup zijn bekend. Sven Botman won met Newcastle United van AFC Bournemouth, terwijl Leicester City, Wolverhampton Wanderers en Southampton deden wat ze moesten doen.

Bekerzege voor Botman, debuterende Lopetegui ontsnapt aan blamage
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Botman had een basisplaats bij Newcastle United, voor de eerste officiële wedstrijd na het WK. Bij de gasten stond oud-Feyenoorder Marcos Senesi aan de aftrap. De beste kansen op St. James' Park waren voor de gastheren. Callum Wilson had de bal er al vroeg in liggen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk raak voor Newcastle. Kieran Trippier zocht Wilson met een hoge voorzet en in een ultieme poging te verdedigen werkte Adam Smith de bal ongelukkig in eigen doel: 1-0. The Magpies mogen zo blijven hopen op hun eerste prijs sinds 1955.

Milton Keynes Dons
Milton Keynes Dons
0 - 3
Leicester City
Leicester City

Leicester City beleefde een eenvoudige avond op bezoek bij de nummer 22 van de League One. De ploeg van Brendan Rodgers stelde binnen een half uur al orde op zaken via doelpunten van Youri Tielemans en Ayoze Pérez. Vroeg in de tweede helft maakte Jamie Vardy een einde aan alle spanning.

Leicester trok zo de uitstekende vorm van de laatste weken voor het WK door. The Foxes begonnen dramatisch aan het seizoen, maar wonnen vijf van hun laatste zes duels voor de break. Daar werd dinsdag dus nog een zege aan toegevoegd. 

Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 0
Gillingham
Gillingham

Julen Lopetegui heeft bij Wolverhampton Wanderers gedebuteerd met een zege. De Spanjaard moest wel akelig lang wachten op de verlossende openingstreffer van zijn ploeg. Gillingham, de hekkensluiter van de League Two, het vierde niveau in Engeland, hield indrukwekkend lang stand. In de 78ste minuut kreeg Wolves echter een strafschop en die werd wél benut door Raúl Jiménez. Rayan Aït-Nouri verzorgde in de extra tijd het slotakkoord.

Southampton
Southampton
2 - 1
Lincoln City
Lincoln City

Tegen Lincoln City, de nummer veertien van de League One, kende Southampton een valse start. De jonge doelman Gavin Bazunu zat mis bij een hoekschop en incasseerde zo de verrassende 0-1. Che Adams voorkwam met twee treffers daarna een blamage voor The Saints.

Overige achtste finales League Cup


Wo 21 dec. 2022

Do 22 dec. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.