Been dankt ex-Feyenoorders, Inter ontsnapt aan verlies

De Europa League begon donderdagavond met veertien Nederlanders die onder contract staan bij buitenlandse clubs. Hieronder een overzicht van de wedstrijden begonnen om 21.05 uur. RC Genk heeft de eerste wedstrijd in Groep G van de Europa League gemakkelijk gewonnen. Dankzij treffers van Jelle Vossen, Thomas Buffel en Benjamin De Ceulaer houdt de ploeg van Mario Been drie punten over aan het duel met Videoton FC (3-0).

Bij Genk nam voormalig FC Twente-speler Glynor Plet plaats op de bank, maar speelde de laatste tien minuten wel mee in het keurkorps van Been.

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn ploeg in dezelfde poule niet aan punten kunnen helpen. De thuiswedstrijd tegen het Zwitserse FC Basel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Het werd voor de Portugezen nog lastiger nadat Xandão vijf minuten na rust een rode kaart ontving. Met tien man was Sporting niet in staat een overwinning te boeken.

Met Wesley Sneijder op de bank heeft Internazionale in Groep H puntenverlies geleden tegen Rubin Kazan (2-2). Na zeventien minuten kwamen de Italianen op achterstand, door een doelpunt van Aleksandr Ryazantsev.

De pas negentienjarige Marko Livaja zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker, maar kon zijn ploeg geen overwinning bezorgen. Twee minuten voor tijd dacht Salomón Rondón Rubin Kazan drie punten te bezorgen met de 1-2, maar Yuto Nagatomo sleepte voor Inter in de blessuretijd een punt uit het vuur. Voor alle uitslagen, opstellingen en doelpuntenmakers in de Europa League kan je terecht op de competitiepagina. Klik hier om daar te komen. Foto: VI Images