Beelden Ligue 1: Knappe goal Memphis en avond van uitersten voor Balotelli

Reacties

Genoeg om na te bespreken in Frankrijk. Er waren twee monsterzeges voor AS Monaco en Paris Saint-Germain, Memphis scoor bij Lyon in een door rellen ontsierde wedstrijd, het FC Nantes van trainer Claudio Ranieri blijft bovenin meedoen, Mario Balotelli kreeg de spotlights weer eens op zich gericht en Patrice Evra kan het schudden bij zijn supporters. 

Beelden Ligue 1: Knappe goal Memphis en avond van uitersten voor Balotelli

Saint-Étienne - Olympique Lyon 0-5
Je mag het gerust een bizar slot van het voetbalweekend noemen: de ontknoping tussen Saint-Étienne en Lyon werd ontsierd door rellen. Nadat Nabil Fekir na zijn tweede goal het thuispubliek provoceerde, sloeg de vlam in de pan en bestormde een deel de supporters het veld. Daardoor sneeuwde het een beetje onder dat Memphis Depay zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd met een knappe goal op voorsprong had gezet.

Olympique Marseille - Caen 5-0
In navolging van PSG en AS Monaco won ook de nummer vier in de Ligue 1 overtuigend. Maar dat is niet waar het over ging na de wedstrijd. Het thuispubliek liet namelijk aan de in opspraak geraakt Patrice Evra weten niet langer van hem gediend te zijn na zijn karatetrap afgelopen week. 

OGC Nice - Dijon 1-0
Het was een avond van uitersten voor Mario Balotelli. In de veertigste minuut scoorde het voormalige enfant terrible, maar vlak voor tijd moest de Italiaanse ploeggenoot van Wesley Sneijder het veld verlaten na een rode kaart. 

AS Monaco - Guingamp 6-0
AS Monaco won overtuigend van Guingamp. De ploeg van trainer Leonardo Jardim blijft daardoor in het spoor van koploper Paris Saint-Germain. Het verschil is nu weer vier punten. Guido Carrillo (2), Adama Traoré (2), Keita Baldé en Fabinho maakten de doelpunten. Radamel Falcao was er, net als Terence Kongolo, niet bij.

Angers - Paris Saint-Germain 0-5
Paris Saint-Germain boekte opnieuw een klinkende overwinning in de Ligue 1. Angers werd in eigen huis met ruime cijfers verslagen. Kylian Mbappé en Edinson Cavani namen de Parijzenaars bij afwezigheid van Neymar bij de hand.

FC Nantes - Toulouse 2-1
Ranieri presteert uitstekend met FC Nantes en won van Toulouse. De Italiaanse oefenmeester schaart zich met Nantes bij de top van Frankrijk met clubs als AS Monaco, PSG en Olympique Lyon.

Troyes - Strasbourg 3-0
Promovendus Troyes doet het een stuk beter dan Strasbourg, een andere gepromoveerde club in de Ligue 1. Dat liet de ploeg zien in het onderlinge duel. Ex-Ajacied- en FC Groningen-speler Suk opende de score voor Troyes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.