'Marseille ontslaat vechtersbaas Evra'

Reacties

Patrice Evra is volgens L'Equipe per direct ontslagen door Olympique Marseille. De 36-jarige Fransman moet boeten voor het wangedrag van donderdag; hij schopte een supporter, die hem de huid vol schold, tegen het hoofd.

'Marseille ontslaat vechtersbaas Evra'

Evra liet zich donderdagavond voorafgaand aan het Europa League-duel met Vitória Guimarães helemaal gaan. Nog tijdens de warming-up waren diverse 'fans' naar beneden afgedaald om vanachter de boarding de vanwege zijn recente prestaties flink bekritiseerde Evra van alles toe te roepen. Evra liet dat niet over zijn kant gaan en ging verhaal halen. Vervolgens schopte hij een van de daders tegen het hoofd.

Marseille kondigde direct na het duel een intern onderzoek aan. Op de clubwebsite meldt de club nu dat de uitkomst is dat Evra op non-actief is gesteld door de Franse club. De verdediger beschikte nog over een contract tot medio 2018. L'Équipe meldt evenwel dat de Fransman ontslagen zal worden. 

'Als ervaren speler had hij nooit zo mogen reageren', stelt de club. Het is nog de vraag welke gevolgen de acties van Evra nog meer zullen krijgen. Hem hangt immers tevens een zware schorsing boven het hoofd.

Marseille kondigt tevens verdere actie aan tegen de fans die de aanleiding vormden. Juridische acties worden daarbij niet uitgesloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.