Bedrijvige Memphis kan Lyon niet behoeden voor nieuwe domper

Olympique Lyon heeft ook zijn tweede wedstrijd van 2019 niet gewonnen. Met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete negentig minuten op de bank werd er gelijkgespeeld tegen Stade Reims.

Olympique Lyonnais
1 - 1
Reims
Reims

Lyon kende afgelopen dinsdag een valse start van het kalenderjaar met een bekernederlaag tegen Strasbourg (1-2). De ploeg van trainer Bruno Genesio zinde dus op revanche tegen Stade Reims, de nummer negen van de Ligue 1. Bertrand Traoré leek de gastheren de gewenste openingstreffer te bezorgen, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

In plaats daarvan namen de bezoekers na ruim een half uur de leiding. Pablo Chavarria kwam voor Jason Denayer en tikte de 0-1 binnen. Lyon moest daarna aan de bak, maar had het lastig. Memphis zorgde voor de meeste dreiging bij de thuisploeg, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Twintig minuten voor tijd kwam dan toch de verlossende gelijkmaker. Memphis zette de aanval op, Traoré combineerde vervolgens met invaller Moussa Dembélé en rondde af in de korte hoek: 1-1.

Met Memphis als nummer 10 ging Lyon in de slotfase op zoek naar een winnende treffer, maar die kwam er niet. Lyon verspeelde daarom dure punten in de strijd om de tweede plaats. De achterstand op Lille, dat eerder op de vrijdag met 1-3 won van Caen, bedraagt nu vier punten al heeft Lyon nog wel een duel tegoed.

De tweede positie in de Ligue 1 geeft aan het einde van het seizoen recht op een direct ticket voor de Champions League. De nummer drie moet play-offs spelen, de nummer vier is veroordeeld tot de Europa League. Montpellier kan Lyon dit weekend passeren.