Lyon bekert met nieuwe rol voor Tete door in Coupe de la Ligue

Olympique Lyon heeft woensdag de kwartfinales van de Coupe de la Ligue bereikt. Kenny Tete deed tegen Amiens van begin tot eind mee en speelde voor rust in een voor hem nieuwe rol.

Amiens
Amiens
2 - 3
Olympique Lyonnais

Tete maakt bij Lyon voornamelijk minuten als rechtsback, zijn vaste positie, of als rechtermiddenvelder. Tegen Amiens begon de Nederlander echter als een van de drie centrumverdedigers, in de vijfmansdefensie van Lyon. Tete vormde met Oumar Solet en Marcal het blok voor doelman Mathieu Gorgelin en hield de aanvallers van Amiens van scoren af.

In de tweede helft schoof Tete alsnog naar de rechtsbackpositie, toen Jason Denayer in het veld kwam voor vleugelverdediger Leo Dubois. Lyon stond op dat moment al op een 0-2 voorsprong. Moussa Dembélé benutte een strafschop en Bertrand Traoré verdubbelde kort voor de thee de marge. Amiens liep door twee gele kaarten voor Khaled Adenon toen al met tien man over het veld.

Zonder Memphis Depay, die rust kreeg en de gehele wedstrijd op de bank bleef, maakte Martin Terrier er een kwartier in de tweede helft 0-3 van. Amiens, de nummer achttien van de Ligue 1, kwam door een eigen goal van Denayer en een treffer van Cheick Timite nog terug tot 2-3. Het doelpunt van laatstgenoemde viel echter pas in de extra speeltijd en toen was er voor Amiens geen tijd meer voor de gelijkmaker.

Lyon is de tweede ploeg die zich bij de laatste acht van het tweede Franse bekertoernooi voegt. Dinsdagavond schakelde Paris Saint-Germain al Orleans uit.