Bedreigde arbiter geeft Spaanse pers de schuld

Alfonso Pérez Burrull zegt talloze bedreigingen te hebben ontvangen na zijn blunders tijdens de 3-1 thuiszege van Real Madrid op Osasuna van 18 januari.

Bedreigde arbiter geeft Spaanse pers de schuld

Tijdens dat duel besloot de arbiter twee keer een gele kaart te geven aan Osasuna's Juanfran vanwege vermeende schwalbes, terwijl op televisiebeelden duidelijk te zien was dat de speler twee keer een strafschop verdiende. Mede hierdoor ontsnapte Real aan puntenverlies.

Pérez Burrull kreeg veel kritiek in Spaanse media, die zijn missers volop aan bod lieten komen. De FIFA-arbiter wijst dan ook met een beschuldigende vinger naar journalisten vanwege de dreigementen die hij sindsdien heeft ontvangen. 'Ik heb diverse berichten gehad waarin ik werd bedreigd. De personen die me bedreigingen hebben toegestuurd, hadden via de media gehoord én gelezen dat ik gestolen en bedrogen had. Als zij gelezen zouden hebben dat ik slechts een fout had gemaakt, dan zou ik niet zijn bedreigd.'

'Het is erg triest. De scheidsrechter is het gemakkelijkste doelwit. Er is geen enkele rechter in welk vak dan ook, die zó slecht wordt behandeld. Alle media schrijven over het bestrijden van geweld op het veld. Maar wat doen zij met de scheidsrechters? Wij zijn onderdeel van het meest bekeken spektakel in dit land, maar we worden elk weekeinde aangevallen en beledigd.'

Sinds het gewraakte duel in Bernabéu floot Pérez Burrull geen wedstrijd meer. De scheidsrechterscommissie van de Spaanse voetbalbond besloot de arbiter een maand te schorsen voor zijn missers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen