Real profiteert tegen Osasuna optimaal van blunders

Real Madrid won meer fortuinlijk dan overtuigend van hekkensluiter Osasuna. Arjen Robben was bij twee treffers betrokken. Ook Villarreal zegevierde.

Real Madrid-Osasuna 3-1Real ontsnapte aan puntverlies tegen Osasuna. Want scheidsrechter Pérez Burrull ging twee keer in de fout bij incidenten in de Madrileense zestien. Bij 0-0 in de eerste helft verzuimde hij Juanfran een strafschop toe te kennen na een overtreding van Fernando Gago. De aanvaller kreeg zelfs geel voor een vermeende schwalbe. Tien minuten voor tijd, bij 2-1, lag Juanfran opnieuw op de grond, ditmaal omdat Pepe op zijn voet was gaan staan. En weer kreeg hij geel in plaats van een penalty.

Osasuna verloor niet alleen door arbitrale dwalingen, ook door defensieve blunders in de tweede helft. Doelman Roberto ging in de fout bij een afstandsschot van Sergio Ramos: 1-1. Na een voorzet van Arjen Robben keek de gehele Osasuna-defensie toe waarna Gonzalo Higuaín bij de tweede paal de 2-1 binnentikte. En in blessuretijd graaide Roberto opnieuw naar de bal na een schotje van Robben: 3-1. De gelijkmaker van De Koninklijke Zo boekte het matig spelende Real een fortuinlijke overwinning. Wesley Sneijder en Robben begonnen in de basis, tijdens de rust vervingen Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar Sneijder. Beide invallers waren nog dicht bij een treffer.

Villarreal-Real MallorcaVillarreal maakte al in de eerste helft het verschil tegen Mallorca. In een tijdsbestek van drie minuten sloeg de ploeg van coach Manuel Pellegrini tweemaal toe. In de 29ste minuut kopte Joan Capdevila raak na een hoekschop. En drie minuten later benutte Giuseppe Rossi een strafschop nadat Iván Ramis in de zestien Santi Cazorla omver had geduwd.

Real Madrid is terug op de tweede plaats met 38 punten uit negentien wedstrijden. Villarreal is vijfde met 33 punten.