Arbiter maand geschorst na blunders bij Real-Osasuna

Alfonso Pérez Burrull kan zijn fluit een maand opbergen. De Spaanse scheidsrechter moet boeten voor de fouten die hij zondag maakte tijdens Real Madrids 3-1 thuiszege op Osasuna.

Arbiter maand geschorst na blunders bij Real-Osasuna

De arbiter ging twee keer opzichtig in de fout, met Juanfran en Osasuna als slachtoffers. De aanvaller was zowel bij een 0-0 tussenstand als bij een 2-1 voorsprong van Real in de Madrileense zestien onderuit gehaald. Op televisiebeelden was duidelijk te zien dat Fernando Gago en Pepe een overtreding maakten.

Toch besloot Pérez Burrull in beide gevallen geen strafschop toe te kennen, maar Juanfran een gele kaart voor te houden vanwege een schwalbe. En dat terwijl hij na de tweede valpartij eerst naar de penaltystip had gewezen, om vervolgens op aangeven van assistent Hernández zijn beslissing te herroepen en Juanfran van het veld te sturen.

De scheidsrechterscommissie van de Spaanse bond (RFEF) besloot na het bestuderen van de beelden Pérez Burrull te straffen. De bond haalde de 43-jarige FIFA-arbiter direct van het bekerduel Barcelona-Espanyol van komende woensdag af én besloot dat hij één maand geen duels mag leiden. Ook zijn assistenten kregen deze schorsing opgelegd.

Het is de tweede keer dit seizoen dat een scheidsrechter is bestraft voor een slecht optreden. Beide keren had die plaats in Bernabéu. Alvarez Izquierdo had tijdens het thuisduel van Real met Athletic de Bilbao op 26 oktober verzuimd Marcelo van het veld te sturen en Pepe met een penalty te bestraffen. Real won met 3-2, maar Izquierdo mocht vijf wedstrijden niet fluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen