Beckham-opvolger Sancho: nu qua assists, straks ook bij Manchester United?

Reacties

Het seizoen kwam wat moeizaam op gang voor Jadon Sancho, maar de 21-jarige Engelsman sluit het seizoen zaterdag tegen Bayer Leverkusen toch weer af met fraaie cijfers. En dus kan na dit weekend ook het getouwtrek rondom Sancho beginnen. Want wanneer keert hij terug in de Premier League?

Beckham-opvolger Sancho: nu qua assists, straks ook bij Manchester United?
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Sancho was 21 jaar en 49 dagen toen hij vorige week de jongste speler ooit werd met twee goals in de Duitse bekerfinale. Omdat de twintigjarige Erling Haaland vervolgens ook twee goals maakte, werd die prestatie nog in dezelfde wedstrijd verbeterd. De gewonnen finale toonde daarmee maar weer eens aan dat Borussia Dortmund niet alleen twee goudhaantjes in de gelederen heeft, maar ook twee goudmijntjes. Want waar Sancho presteert, daar zijn de Engelse media er als de kippen bij om kersverse geruchten de wereld in te slingeren.

Na de gewonnen bekerfinale zorgde Sancho met twee assists tegen FSV Mainz 05 er ook nog voor dat Borussia Dortmund volgend seizoen in de Champions League speelt. Het totaal aantal assists van Sancho kwam daarmee op elf en zo werd hij de eerste Engelsman met minstens tien assists in drie seizoenen op rij sinds David Beckham tussen 1997/98 en 2000/01. Beckham deed dat destijds voor Manchester United. Inderdaad, de club die al lange tijd wordt gezien als dé club die Sancho terug naar Engeland moet halen.

'Als hij kiest voor Manchester United kan hij de prestatie van Beckham ook in de Premier League herhalen', zo prikkelde Mirror Sancho, die sinds zijn overstap van Manchester City naar Borussia Dortmund veel indruk maakt. In het seizoen 2017/18 begon de jongeling met één goal en vier assists in twaalf wedstrijden, maar vanaf het seizoen 2018/19 staat er geen maat op de achttienvoudig Engels international. In zijn afgelopen twee volledige seizoenen kwam Sancho steeds in de dubbele cijfers. Zowel qua goals als qua assists. Als Sancho tegen Bayer Leverkusen wederom twee goals weet te maken, lukt hem dat dit seizoen wéér.

Bekijk hieronder de cijfers van Jadon Sancho in dienst van Borussia Dortmund:

Seizoen Wedstrijden Goals Assists
2017/2018 12 1 4
2018/2019 34 12 14
2019/2020 32 17 16
2020/2021 25 8 11

De grote vraag is: wat doet Sancho deze zomer? Eerst het EK met Engeland spelen uiteraard, maar daarna? Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke liet al weten dat hij eerder bereid was om over een transfer van Sancho te praten dan over een transfer van Haaland. 'Jadon is hier al langer dan Erling. We zullen met Jadon praten, maar als er een exceptioneel bod komt, zullen we dat altijd bespreken met de speler en zijn zaakwaarnemer.'

Zo zou Chelsea een bod van ruim negentig miljoen voorbereiden op de vleugelaanvaller om zo Manchester United en Liverpool voor te blijven. Een terugkeer naar Manchester City? Dat lijkt bepaald geen logische optie zolang Pep Guardiola daar de scepter zwaait. 'Hij speelt in de nationale ploeg, heeft geweldige kwaliteiten en doet het heel goed in Dortmund. Wij wilden dat hij bleef, hij wilde weg. En als mensen hier niet willen blijven, dan kunnen we ze alleen maar laten gaan. Niemand weet wat er was gebeurd als hij hier was gebleven. Het is zijn beslissing geweest. Spijt? Nogmaals: totaal niet', zei Guardiola vooraf aan de kwartfinales van de Champions League. tussen Manchester City en Borussia Dortmund.

Maar wat als Sancho zaterdag tegen Bayer Leverkusen inderdaad twee keer scoort en daardoor niet alleen qua assists drie seizoenen op rij de dubbele cijfers haalt maar ook qua goals? Zal Guardiola dan het risico willen lopen dat Sancho naar het rode kamp van Manchester verkast? Op Old Trafford zal de 21-jarige Engelsman in elk geval met open armen worden ontvangen om de de tijden en de prestaties van Beckham te doen herleven.

De 34ste speelronde in de Bundesliga:


Za 22 mei 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.