Beckham naar Dayton Dutch Lions, hashtag Colombia

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Beckham naar Dayton Dutch Lions, hashtag Colombia

• The Dayton Dutch Lions hebben zich versterkt met drie Brazilianen, met aansprekende namen in elk geval. Want naast voormalige VVV-verdediger Matheus en Guilherme is Jackson Beckham aangetrokken door de Amerikaanse club. De Braziliaanse aanvallende middenvelder, die in de jeugd van Fiorentina speelde, dankt zijn naam aan de Engelse oud-international. Zijn vader gaf hem de naam uit bewondering voor de man met de fraaie traptechniek. 

• De social media hebben een vaste plaats veroverd in de voetbalwereld, en dat blijkt inmiddels ook aan de shirts voor op het WK. Colombia heeft namelijk als eerste land een hashtag opgenomen op het shirt, waarmee ze hopen te gaan schitteren op het WK. Kijk op twitter waar je met #unidosporunpais op komt…

• Vrijdagochtend was er een bekend gezicht te ontwaren langs het veld van Ajax. De 39-jarige Sunday Oliseh, inmiddels in het bezit van de nodige trainerdiploma’s, was met zijn zoon in Amsterdam terug om de training van Ajax te aanschouwen. De Nigeriaan mag dan al vijftien jaar weg zijn, hij mocht nog de nodige handjes schudden. 'Het waren de beste jaren uit mijn carrière. Zeker ook omdat ik in die jaren twee keer de beker en een keer het kampioenschap heb gewonnen', zei Oliseh op de website van Ajax.

• In de strijd tegen degradatie zoekt de Rooms Katholieke Combinatie uit Waalwijk de hulp van boven. Voor het cruciale duel met concurrent ADO Den Haag van zondagmiddag heeft de nummer zestien van de Eredivisie al zijn wedstrijdballen laten inzegenen door pastoor Martin van Zutphen. Of het RKC zal helpen valt te bezien, want Van Zutphen benadrukt dat dat hulp geen drie punten garandeert: 'Dit is slechts een steuntje in de rug. Jullie moeten het uiteindelijk wel zelf doen.'

• Richard Gough is supporter van Wolverhampton Wanderers en trakteerde zichzelf onlangs op een wedstrijdshirt van zijn favoriete club. Toen het tricot bij hem werd bezorgd, wist Gough niet wat hij zag. Het logo van de club was namelijk ondersteboven op het shirt gedrukt (foto rechts). Ontstemd diende hij een klacht in bij Wolverhampton, dat vorig seizoen uit het Championship degradeerde. Een ludieke excuusbrief van de club volgde. In de ondersteboven gedrukte brief betuigt de club spijt voor zijn fout en biedt het ter compensatie twee vip-wedstrijdkaartjes aan. 'Soms ziet de wereld er ondersteboven gewoon een stuk beter uit, zoals de eindstand van vorig seizoen', verklaart Wolverhampton zijn misser met een knipoog.

Christian Benteke beging woensdag in het oefenduel van België met Ivoorkust waarschijnlijk de grootste misser uit zijn loopbaan. De spits had de bal op zes meter van een leeg doel voor het intikken, maar presteerde het onmogelijk en mikte over. Benteke legt uit dat hij er niets aan kon doen. 'Het veld was heel erg hobbelig.' Tuurlijk Christian. Het oefenduel eindigde overigens in 2-2.

'Het grootste probleem is de verdediging. Die is gewoon slecht. Geen rechtsachter, geen linksachter en centraal maakt Kompany óók altijd zijn foutje.'
Volgens Aad de Mos zijn de defensieve problemen van België misschien wel groter dan die van Nederland. (Het Nieuwsblad)

• Volgens de Engelse media is er een stevig relletje in de maak tussen Arsenal en Liverpool, maar ook tussen Engeland en Denemarken. Aanleiding is de sliding van de Deense Liverpool-verdediger Daniel Agger tijdens de oefeninterland tegen Engeland (1-0 zege voor de Britten) waarmee hij Jack Wilshere een gebroken botje in zijn voet bezorgde. Hoewel beide spelers van ophef niets wilden weten, zou Arsenal-manager Arsène Wenger ziedend zijn over het gemis van zijn steunpilaar. Er was overigens meer slecht nieuws voor Wilshere. Bondscoach Roy Hodgson kondigde aan 'alleen honderd procent fitte spelers mee te nemen naar het WK'. Dat Liverpool en Arsenal beide nog in de race zijn om de Engelse titel heeft hoogstwaarschijnlijk niets met de tackle te maken…

'Hij is een belangrijk persoon in mijn leven. Ik vond dat hij dat shirt verdiende te krijgen.'
• Oranje-debutant Quincy Promes over Patrick Kluivert, aan wie hij het shirt gaf van de met 2-0 verloren oefeninterland tegen Frankrijk. De huidige assistent van Louis van Gaal was twee jaar geleden coach van Jong FC Twente en stimuleerde Promes op huurbasis de stap naar Go Ahead Eagles te maken, alwaar zijn opmars naar de Nederlandse top begon. (AD)

'Als ze bellen ga ik daarover nadenken. Nu niet.'
• AZ-middenvelder Nemanja Gudelj maakte woensdag zijn debuut voor Servië, maar sluit niet uit ooit voor Nederland uit te komen. Zijn oefeninterland met de Serven tegen Ierland is immers niet bindend. (AD)

'Ik heb met Ryan Giggs gespeeld en heb altijd gezegd dat hij de beste ooit was met wie ik in een team gezeten heb, maar ik denk eerlijk gezegd dat Gareth Bale beter gaat worden.
• Chris Coleman, de bondscoach van Wales was na afloop van de oefeninterland tegen IJsland lyrisch over de aanvaller van Real Madrid.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.