Bazoer ziet Wolfsburg worstelen met tien man HSV

Reacties

VfL Wolfsburg heeft zaterdag met moeite de tien man van Hamburger SV op de knieën gekregen (1-0). Niet Riechedly Bazoer maar een andere nieuwkomer trad op de voorgrond.

Bazoer ziet Wolfsburg worstelen met tien man HSV

In tegenstelling tot andere nieuwe gezichten Yunus Malli en Paul-Georges Ntep (foto) moest Bazoer bij de herstart van de Bundesliga plaatsnemen op de bank van Wolfsburg. De van Ajax overgenomen middenvelder zag vanaf de kant dat zijn nieuwe werkgever met moeite drie belangrijke punten pakte.

Ntep (24) speelde in het Wolfsburg-succes een doorslaggevende rol. De aanvaller, die in de winterstop voor vijf miljoen euro werd overgenomen van Stade Rennes, was betrokken bij de cruciale momenten. Na ruim een half uur kreeg Wolfsburg een eerste steun in de rug. HSV-middenvelder Albin Ekdal incasseerde in een tijdsbestek van vijf minuten twee gele kaarten voor overtredingen op Ntep.

Met een man meer zette Wolfsburg na rust extra aan. Maar de ploeg van trainer Valerién Ismaël maakte in offensief nagenoeg niets klaar. HSV bleef zonder problemen overeind en dook zelfs via Filip Kostic gevaarlijk op voor het doel van Die Wölfe. Een kwartier voor tijd schoot de voormalige aanvaller van FC Groningen voorlangs.

In de 83ste minuut viel dan toch de verlossende treffer voor Wolfsburg. Ntep speelde zich knap vrij aan de linkerkant en bood Mario Gómez de uitgelezen kans de score te openen. De Duitse spits deed wat hij moest doen: 1-0.

Met de overwinning neemt VfL Wolfsburg afstand van de gevarenzone. De formatie van Bazoer en Jeffrey Bruma vergrootte de voorsprong tot zes punten op nummer zestien HSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.