Bayern wil geen Manchester-mail meer, roos voor Seedorf

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bayern wil geen Manchester-mail meer, roos voor Seedorf

'Ik heb mijn collega van Manchester United gezegd dat ik mijn mailaccount moeilijk kan afsluiten. Maar hij hoeft echt niets meer te sturen, het is toch zinloos.'
Karl-Heinz Rummenigge blikt terug op de niet aflatende pogingen van Manchester United om Thomas Müller over te nemen van Bayern München. In Beieren bleef het antwoord nee. 'Ik ben geen bankier, maar leid een voetbalclub. Daarom hebben we op geen enkel moment overwogen hem te verkopen', aldus de bestuursvoorzitter van Bayern. (Sport1.de)

• Zaterdag werd Clarence Seedorf tijdens de Worldexpo in Milaan op het Nederlandse paviljoen in het zonnetje gezet. Als eerbetoon voor zijn bijdrage aan de sport en de maatschappij werd een roos naar de oud-international vernoemd. En natuurlijk was de kleur niet echt verrassend: oranje. 'Ik voel me erg vereerd met deze beloning', luidde de reactie van Seedorf. De opbrengsten van de verkoop van de roos gaan naar een door hem uitgekozen goed doel.

'Thierry Henry? Hij is een legende in Engeland. Misschien haal ik, als ik hard werk, ooit zijn niveau.'
Anthony Martial (19), deze zomer voor miljoenen door Manchester United naar de Premier League gehaald, durft zich nog niet te vergelijken met zijn vermaarde landgenoot. (RMC)

• Een doelpunt kan figuurlijk uit de lucht vallen, maar dat geldt voor toeschouwers soms in letterlijke zin. Althans, zo bleek afgelopen weekend in de derde divisie in Argentinië. Want terwijl de bal van links voor het doel komt, stort achter het doel een toeschouwer naar beneden. Wonder boven wonder is de schade bij de supporter heel beperkt.  

'Onderweg naar Doetinchem ben ik in de bus bij hem gaan zitten en hebben we samen nog wat beelden bekeken.'
• Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst toont zich tevreden over debutant Bart Nieuwkoop, die zondag in de basis begon op bezoek bij De Graafschap. 'Bart heeft zich de eerste maanden goed gemanifesteerd op de training en bij de beloften. Het is mooi dat hij zijn debuut heeft gemaakt, hij heeft het goed gedaan.' (Feyenoord.nl)

• De rugbyers van Argentinië hebben er een nieuwe fan bij: Diego Maradona. De voetballegende zag zijn land tijdens het WK rugby in Engeland winnen van het kleine Oceanische landje Tonga en zocht de spelers daarna op in de kleedkamer, om daar een flink feestje te bouwen.

'Ik heb Jean-François niet willen kwetsen. Integendeel. Hij keepte een formidabele wedstrijd.'
• Anderlecht speelde zondag met 1-1 gelijk tegen KV Mechelen, met name door goed keeperswerk van Jean-François Gillet. De Belgische international stopte maar liefst drie strafschoppen van de ploeg uit Brussel. 'Hoe kun je drie penalty's missen tegen een keeper van - met alle respect - 1,20 meter', reageerde Besnik Hasi, de trainer van Anderlecht, kort na de wedstrijd teleurgesteld. Een dag later bood hij echter zijn excuses aan voor die uitspraak. (Het Nieuwsblad)

'Van Dijk kan een absolute topverdediger worden.'
• De Engelse analyticus Jamie Redknapp is een enorme fan van onze landgenoot Virgil van Dijk. De voormalige speler van onder meer Tottenham Hotspur loofde het optreden van de Nederlandse verdediger tegen Chelsea en voorspelde hem in zijn column in de Daily Mail een mooie toekomst.

'Nederland moet hun laatste twee wedstrijden winnen en dan doen wij de rest. Wij gaan de wedstrijd tegen Turkije echt niet laten lopen.'
• Voor Danny Blind en zijn Nederlands elftal komt er een spannende week aan. Op 10 en 13 oktober speelt hij met zijn manschappen de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië, die gewonnen moeten worden. Daarnaast is Oranje afhankelijk van de resultaten van Turkije, dat eveneens tegen de Tsjechen speelt en daarnaast IJsland treft. Hannes Halldórsson, de IJslandse doelman en tevens keeper van NEC, laat in gesprek met Omroep Gelderland weten voor de winst te gaan tegen de Turken.

'Ik vind het treurig nieuws. Ik heb fijn met Brendan samengewerkt bij Swansea en hij is belangrijk geweest voor deze club. Ik schrok toen ik het hoorde.'
• In Engeland hadden ze het ontslag van Brendan Rodgers bij Liverpool al lang zien aankomen. In Wales echter niet. Hoewel er in de pers al weken werd gespeculeerd over een vertrek van de Noord-Ier, was het voor zijn ex-collega en Swansea City-manager Garry Monk een grote verrassing dat Rodgers moest vertrekken.

• Ook Monk's collega Arsène Wenger van Arsenal treurt om het ontslag van Rodgers.

'Ik heb altijd gezegd dat ik nog wel eens in Amerika zou willen voetballen. Maar op Verweggistan zit ik niet te wachten.'
Wesley Sneijder verlengde afgelopen weekend zijn contract bij Galatasaray en gaat er daardoor financieel zeker niet op achteruit. Als de Oranje-international zijn geliefde Galatasaray nog gaat verlaten, lijkt de bestemming Amerika te worden. Al gaf de spelmaker aan in principe zijn loopbaan te willen afsluiten in Turkije. (De Telegraaf)

'Op een dag zullen we Mané kwijtraken en daar moeten we dan op voorbereid zijn.'
• Het Southampton van Ronald Koeman won afgelopen weekeinde met 3-1 van Chelsea. Na de wedstrijd stak de trainer de loftrompet over Sadio Mané, maker van de 2-1. Afgelopen zomer had Manchester United interesse in de aanvallend ingestelde middenvelder. Toen konden The Saints een verkoop voorkomen. In de toekomst zal dat volgens Koeman echter lastiger gaan worden, zei de Nederlandse manager op de persconferentie na de wedstrijd.

'Zijn familie heeft hem op spirituele wijze tegengewerkt.'
• Het zit Max Gradel niet mee. Hij verkaste afgelopen zomer van Saint-Étienne naar AFC Bournemouth, maar kwam daar door blessureleed nog amper in actie en nu blijkt de Ivoriaan ook nog eens behekst te zijn... Dat meldt een anonieme bron uit zijn vaderland althans. Zijn familie zou boos op hem zijn, omdat hij hen niet vaak genoeg opzoekt en na zijn periode in Frankrijk niet is teruggekeerd naar huis. Waarvan akte. (The Sun)

• Van je clubgenoten moet je het hebben. Deze verzorger van 1860 München moest in actie komen, omdat er een geblesseerde speler op het veld lag. In plaats van hem te helpen, plaatst hij deze smerige tackle. Rood!

'Ook zonder blessure had ik Balotelli niet opgeroepen. Twee goede wedstrijden zijn niet genoeg om je in het nationale team te spelen.'
• Mario Balotelli is al geruime tijd niet meer geselecteerd door de Italiaanse bondscoach Antonio Conte. En het lijkt erop dat de spits van AC Milan daar de komende tijd ook nog niet op hoeft te hopen. Conte gaf tijdens een persconferentie aan dat Super Mario nog een lange weg heeft te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.