Bayern voegt daad bij het woord: megatransfer Hernández rond

Reacties

Lucas Hernández speelt de komende vijf seizoenen voor Bayern München. De Duitse grootmacht bevestigt in een persbericht dat de verdediger voor liefst tachtig miljoen euro wordt overgenomen van Atlético Madrid.

Bayern voegt daad bij het woord: megatransfer Hernández rond

In januari werd al duidelijk dat Bayern München concreet in de markt was voor Hernández. Op dat moment besloot de 23-jarige verdediger het seizoen echter af te maken bij Atlético. Nu is de Franse international alsnog akkoord met een transfer. Bayern betaalt de contractueel vastgestelde transfersom van tachtig miljoen euro, waarmee Hernández de duurste aankoop wordt uit de clubhistorie van Der Rekordmeister.

'Ik ben zeer blij dat we met Lucas Hernández een van de beste verdedigers ter wereld hebben aangetrokken, een wereldkampioen bovendien. Lucas kan zowel centraal als op de linkerflank ingezet worden. Met de komst van Lucas zetten wij de rijke historie van Franse spelers bij Bayern voort. Wederom hebben we een Franse topspeler gehaald die onze ploeg gaat versterken', aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij de medische keuring van Hernández kwam een knieblessure aan het licht. De Fransman wordt daarom woensdag nog geopereerd, zodat hij fit is voor de start van het volgende Bundesliga-seizoen. De linksbenige verdediger reageert dolblij op zijn aanstaande transfer. 'Dit is een zeer belangrijke dag in mijn carrière. Bayern München is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben enorm trots dat ik hier mag gaan voetballen.'

'Ik wil ook graag de mensen bij Atlético en in het bijzonder de directie, de technische staf, mijn medespelers en de fans bedanken voor twaalf fantastische jaren. Atlético zit voor altijd in mijn hart. Nu kijk ik vooral uit naar mijn volgende uitdaging in het shirt van Bayern München', besluit Hernández.

Bayern München kondigde onlangs al aan in de komende maanden veel geld te zullen uitgeven om de huidige selectie te renoveren. Er werden recordinvesteringen beloofd door de clubleiding en die woorden zijn met de komst van Hernández kracht bijgezet. Eerder haalde Bayern met Benjamin Pavard al een andere defensieve versterking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.