Stevens bekritiseert omstreden besluit Löw: 'Dit is onnodig radicaal'

Reacties

Huub Stevens vindt dat bondscoach Joachim Löw wel erg radicaal te werk is gegaan door in aanloop naar de EK-kwalificatiereeks afscheid te nemen van wereldkampioenen Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller.

Stevens bekritiseert omstreden besluit Löw: 'Dit is onnodig radicaal'

De drie routiniers van Bayern München kregen vlak voor de eerste interlands van 2019 tegen Servië en het Nederlands elftal te horen dat Löw hen niet meer nodig heeft. Het besluit maakte veel los in Duitsland en ook Stevens kan het niet helemaal begrijpen. 'In mijn ogen is dat onnodig radicaal', zei de huidige interim-trainer van Schalke 04 in gesprek met Focus.

Stevens is van mening dat Löw, die na het mislukte WK 2018 en de degradatie in de Nations League opnieuw wilde beginnen, de zogeheten Umbruch ook op een andere manier had kunnen laten plaatsvinden. 'Het is volledig normaal dat er soms een gat zit tussen twee voetbalgeneraties', aldus de 65-jarige Limburger. 'In die situaties moet je het hoofd koel houden.'

Boateng en Hummels worden immers pas in de tweede helft van dit jaar 31, terwijl Müller zijn dertigste verjaardag nog moet vieren. Stevens vindt het vanuit Nederlands oogpunt dan ook vooral een 'luxeprobleem', zeker omdat belangrijke spelers als Arjen Robben en Wesley Sneijder tot hun 33ste voor hun Oranje bleven uitkomen. 'Omdat de anderen nog te jong waren.'

Neuer
Waar Boateng, Hummels en Müller zijn afgeserveerd, houdt Löw vooralsnog wel vast aan Manuel Neuer. De 32-jarige doelman van Bayern München zal zondag tegen het Nederlands elftal gewoon weer het doel verdedigen van Die Mannschaft, terwijl er met de zes jaar jongere Marc-André ter Stegen (Barcelona) een uitstekend alternatief voor handen is.

Project Duitsland: Löw heeft gepasseerde Sané nu echt nodig
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.