Duitsland met ontmantelde kampioenselectie tegen Oranje

Reacties

Bondscoach Joachim Löw heeft zijn selectie voor de komende interlandperiode naar buiten gebracht. Zoals bekend heeft hij Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller buiten de selectie gelaten. Löw roept drie debutanten op.

Duitsland met ontmantelde kampioenselectie tegen Oranje

Niklas Stark (Hertha BSC), Lukas Klostermann (RB Leipzig) en Maximilian Eggestein (Werder Bremen) maken kans op hun eerste speelminuten voor het nationale elftal van Duitsland. De Duitsers spelen binnenkort een oefeninterland tegen Servië (20 maart) en nemen het in de EK-kwalificatie op tegen het Nederlands elftal (24 maart in de Johan Cruijff Arena).

Löw heeft zijn selectie flink op de schop gegooid sinds het debacle op het WK van 2018. Vier jaar eerder wonnen de Duitsers het mondiale eindtoernooi nog, maar in Rusland werd Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld. Van de elf basisspelers die in 2014 de finale speelden, zijn nog maar twee spelers over in de huidige selectie: keeper Manuel Neuer en middenvelder Toni Kroos.

De aangekondigde wijzigingen van Löw deed veel stof opwaaien in Duitsland. De bondscoach liet weten dat hij Boateng, Hummels en Müller niet meer op zou roepen en zowel Bayern München als de spelers zelf reageerden fel. Löw zelf noemde 2019 het Jahr des Neubeginns.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.