Hoeness verdedigt Robben en krijgt applaus na ontvouwen transferplannen

Reacties

In moeilijke tijden moest president Uli Hoeness van Bayern München zich verdedigen tijdens de algemene ledenvergadering van de club. Hoeness ligt onder vuur en kreeg ook de nodige kritiek te verwerken, maar oogstte ook lof en applaus met positieve woorden over Arjen Robben en trainer Niko Kovac.

Hoeness verdedigt Robben en krijgt applaus na ontvouwen transferplannen

Hoeness sprak tijdens de vergadering zo'n dertig minuten en ging ook in gesprek met leden van de club. Die waren overduidelijk ontevreden over de gang van zaken bij Der Rekordmeister. De regerend kampioen van Duitsland staat momenteel negen punten achter op koploper Borussia Dortmund en Hoeness wordt samen met zijn collega's verantwoordelijk gehouden voor de verouderde staat van de selectie.

Met die kritiek was Hoeness het niet eens, hij nam Robben als voorbeeld. 'Hij bewees in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (5-1) samen met Franck Ribèry dat de zogenaamde oudjes het ook gewoon nog kunnen, ook op internationaal niveau.' Wel heeft het bestuur inmiddels waargenomen dat nieuwe krachten welkom zijn bij Bayern München.

'Het voltallige bestuur heeft toegestemd met grote investeringen volgend seizoen', bevestigt Hoeness. 'We gaan het team zo versterken dat we vanaf de eerste speeldag in de Bundesliga én op Europees niveau weer de dienst uit kunnen maken. Dat moet ook als Bayern München zijnde.' Afgelopen zomer kocht Bayern München slechts één speler, Alphonso Davies werd voor tien miljoen euro overgenomen van Vancouver Whitecaps. Leon Goretzka kwam transfervrij over van Schalke 04.

Het hardste applaus kreeg Hoeness toen hij uitsprak dat trainer Kovac het vertrouwen krijgt van de clubleiding. De Kroaat zou volgens toonaangevende media in Duitsland voor het laatst op de Bayern-bank zitten tijdens het duel met Benfica, maar niets is minder waar. Hoeness: 'Met Kovac hebben we een goede en jonge trainer aangetrokken. Hij verdient een kans en we moeten hem allemaal ondersteunen. Na de laatste gesprekken ben ik ervan overtuigd dat er saamhorigheid is tussen de trainer en de selectie.' Eerder kreeg Kovac al steun van technisch directeur Hasan Salihamidzic en bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

De president van de Duitse club sloot zijn toespraak af met een positieve blik richting de toekomst. 'Dit seizoen is echt nog niet gespeeld. Borussia Dortmund speelt erg goed voetbal, dat is waar. Maar jullie hebben gezien waar we punten hebben laten liggen, soms totaal onnodig. Was dat niet gebeurd, dan hadden we heel dicht bij Dortmund gestaan. Pas als alle wedstrijden in een seizoen gespeeld zijn, kun je pas praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.