Bayern verslaat Schalke en is nieuwe Duitse koploper

Bayern München heeft zondagavond de topper tegen Schalke 04 winnend afgesloten: 2-0. Vorig jaar verloor Der Rekordmeister nog op bezoek bij de ploeg van Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar met dezelfde cijfers. Manuel Neuer hield de 'nul' tegen zijn oude ploeg, Huntelaar kon namens de thuisploeg ondanks twee kansjes het net niet vinden.

Bayern verslaat Schalke en is nieuwe Duitse koploper

Zonder Mario Gomez en Arjen Robben, die moesten toekijken met een blessure, deed trainer Jupp Heynckes een beroep op Nils Petersen (foto). De aanvaller, vorig jaar topscorer in de 2. Bundesliga namens Energie Cottbus , was vorige week in de zevenklapper tegen SC Freiburg nog trefzeker.

Tegen Schalke 04 was Petersen voor het eerst dit seizoen beslissend. Wel had de Duitser geluk met zijn doelpunt. Een prachtige counter onder aanvoering van Franck Ribéry werd gevolgd door een eerste poging van Petersen. Op die eerste inzet had doelman Ralf Fährmann nog een antwoord, maar de spits was na de rebound, via een Schalke-verdediger wel trefzeker.

Bayern was ook na rust de bovenliggende partij, maar verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Meerdere malen was Petersen dicht bij de 2-0, maar het ontbrak de aanvaller telkens aan scherpte.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog. Een enorme fout in de Schalke-defensie werd genadeloos afgestraft door Thomas Müller, die de einstand simpel bepaalde op 0-2. Bayern neemt door de zege de koppositie in de Bundesliga over van Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach. Schalke staat na een redelijke seizoensstart negende. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's