Bayern verlost peperdure Coutinho van Barcelona

Reacties

Bayern München staat op het punt om Philippe Coutinho aan de selectie toe te voegen. De Duitse grootmacht bevestigt dat het een akkoord heeft gesloten met Barcelona over de transfer.

Bayern verlost peperdure Coutinho van Barcelona

Coutinho stapt op huurbasis over naar Bayern München, dat bovendien een optie tot koop bedongen heeft op de Braziliaan. De Duitsers maken geen melding van de hoogte van het afgesproken transferbedrag, maar verschillende media melden dat het om 120 miljoen euro gaat.

'Ik kan bevestigen dat ik woensdag in Barcelona was met technisch directeur Hasan Salihamidzic en dat we een akkoord bereikt hebben met zowel de club als de speler. We waren al een tijdje met Coutinho bezig. We nemen hem niet om zijn grote naam, maar puur vanwege zijn kwaliteiten', aldus bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Salihamidzic vult aan: 'Ik wil Barcelona ook bedanken voor de vruchtbare onderhandelingen. De laatste details moeten nog geregeld worden, maar ik ben ontzettend blij dat we een speler van dit kaliber naar Bayern gaan halen.'

Met de transfer van Coutinho, die later dit weekend in München wordt verwacht voor een medische keuring, heeft Bayern alle aanvallende posities weer dubbelbezet. De club nam na vorig seizoen afscheid van Arjen Robben en Franck Ribéry. Met Ivan Perisic en nu Coutinho zijn er voor hen vervangers van naam aangetrokken. 'Ik ben van mening dat niet alleen Bayern, maar de hele Bundesliga en eigenlijk heel Duitsland hoort uit te kijken naar de komst van zo'n topspeler naar deze competitie', jubelt trainer Niko Kovac.

Voor Coutinho komt er met de verhuizing naar Duitsland een einde aan een frustrerende periode. Liefst 145 miljoen euro (exclusief bonussen) betaalde Barcelona in januari 2018 voor de Braziliaanse international aan Liverpool. Een gelukkig huwelijk werd het nooit. Coutinho vond zichzelf regelmatig terug op de bank en had door de komst van Antoine Griezmann dit seizoen nog minder perspectief. Bovendien wil Barcelona ook Neymar nog terughalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.