Bayern moet schakelen na Sané-sof: wie komen nu in beeld?

Reacties

Nu Leroy Sané langdurig aan de kant staat, is het de vraag wat dat betekent voor de transferplannen van Bayern München. De Duitse media gaan collectief in op die vraag en zetten op een rij wie nu in beeld komen bij de recordkampioen.

Bayern moet schakelen na Sané-sof: wie komen nu in beeld?

Sané gold immers als gedoodverfde opvolger van Franck Ribéry op de linkerflank. Het valt niet uit te sluiten dat Bayern in een later stadium alsnog probeert de 23-jarige vleugelspits los te weken bij Manchester City, maar op korte termijn heeft het aantrekken van de voormalig speler van Schalke 04 weinig zin. En dus buigen ze zich in Duitsland over de alternatieven voor Bayern, dat al de hele zomer zoekt naar spelers die zich moeten ontfermen over de erfenis van Robbery.

Perisic
Een van de eerste namen die kwam opborrelen nadat City het nieuws over de knieoperatie van Sané had bevestigd, is die van Ivan Perisic. De Kroatische aanvaller zou niet voorkomen in de plannen van trainer Antonio Conte bij Internazionale en kan volgens Sky Sport Italia op huurbasis overkomen naar Bayern. Sport1 stelt echter dat ze intern niet zo onder de indruk zijn van de ex-speler van Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg, dus de vraag is of Perisic daadwerkelijk komt.

Ousmane Dembélé en Ivan Perisic hebben allebei een verleden bij Borussia Dortmund.
Ousmane Dembélé en Ivan Perisic hebben allebei een verleden bij Borussia Dortmund.

Met Ousmane Dembélé werd in een eerder stadium een andere ex-speler van de grote rivaal uit Dortmund al genoemd als potentiële versterking, maar volgens Kicker is de Franse vleugelspits van Barcelona niet langer een kandidaat. Ook Callum Hudson-Odoi, in wie Bayern meerdere malen zijn interesse uitsprak, is nu geen optie. De achttienjarige Engelsman is herstellendde van een zware achillespeesblessure en lijkt zijn contract bij Chelsea te gaan verlengen.

Ziyech
Volgens TZ zou Bayern bij zijn zoektocht naar aanvallende versterking wel eens in de Eredivisie kunnen uitkomen. De doorgaans goed ingevoerde regionale krant stelt dat Hakim Ziyech nu de belangrijkste kandidaat is. De Marokkaanse spelmaker liet eerder nog weten dat hij Ajax niet zal verlaten voor clubs van het kaliber Sevilla, maar Der Rekordmeister past waarschijnlijk wel in zijn plaatje. Ziyech zou al voor 35 miljoen euro zijn op te pikken in Amsterdam.

Bayern München zou zich zomaar eens kunnen melden voor Hakim Ziyech en/of Steven Bergwijn.
Bayern München zou zich zomaar eens kunnen melden voor Hakim Ziyech en/of Steven Bergwijn.

Ook PSV kan mogelijk een telefoontje tegemoet zien uit München, want Steven Bergwijn schuift een paar plaatsen naar boven op het lijstje met alternatieven volgens Duitse media. In het geval van de 21-jarige aanvaller liggen er echter meer kapers op de kust. Zo heeft Sevilla nadrukkelijke belangstelling. De Andalusiërs kwamen vooralsnog echter niet in de buurt van de vraagprijs van zo'n veertig miljoen euro. Donderdag meldde Watford zich nog tevergeefs voor Bergwijn.

Werner
Een andere, minder voor de hand liggende optie is dat Bayern bij RB Leipzig aanklopt voor Timo Werner. De rappe aanvaller van RB Leipzig wordt al langer in verband gebracht met de Beierse grootmacht, maar is van nature geen echte vleugelspits. Voordeel is wel dat het contract van de 23-jarige international volgend jaar afloopt. Bovendien zou Werner zich op de langere termijn kunnen ontfermen over de erfenis van Robert Lewandowski, al ligt er een nieuw contract voor hem klaar.

Klopt Bayern München in Spanje aan voor Philippe Coutinho of Gareth Bale?
Klopt Bayern München in Spanje aan voor Philippe Coutinho of Gareth Bale?

In het Spaanse geruchtencircuit doken recent ook twee spelers op die Bayern meer opties op de vleugels kunnen geven. Philippe Coutinho is ondanks berichten over een vertrek nog altijd speler van Barcelona. Nu de markt voor Premier League-clubs dicht is, biedt een transfer naar München wellicht uitkomst. Datzelfde verhaal gaat op voor Gareth Bale. Real is mogelijk bereid de Welshman te verhuren (zoals het al deed met James Rodríguez), als zich geen permante oplossing aandient.

Ribéry
Bayern heeft dus opties genoeg en Sport1 voegt daar nog een sensationele aan toe: een tijdelijke terugkeer van Ribéry, die in tegenstelling tot Arjen Robben nog niet is gestopt en met zijn familie sowieso in München zal blijven wonen. Aan technisch directeur Hasan Salihamidzic de taak de knoop door te hakken. De Bosniër wilde donderdag begrijpelijkerwijs weinig kwijt over zijn plannen na het wegvallen van Sané. 'Ik hoop dat jullie begrijpen dat we hier niks over kunnen zeggen.'

'Bayern zou een goede club zijn voor Bergwijn en Ziyech'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.