Bayern-recordaankoop Hernández meldt zich vervroegd in München

Reacties

Lucas Hernández heeft zijn laatste wedstrijd voor Atlético Madrid reeds gespeeld. De verdediger maakt in de aankomende transferperiode voor tachtig miljoen euro de overstap naar Bayern München, maar meldt zich dit weekend al bij zijn nieuwe werkgever en heeft zo alle tijd om te wennen.

Bayern-recordaankoop Hernández meldt zich vervroegd in München

Bayern maakte afgelopen woensdag melding van de aanstaande komst van Hernández, die al een tijdje uit de roulatie is vanwege een knieblessure. De Frans international is direct aan zijn knie geopereerd en heeft het restant van het seizoen nodig voor zijn revalidatie. Bayern hoopt dat Hernández bij de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar weer fit is.

'De operatie is zeer goed verlopen', zei Bayern-coach Niko Kovac vrijdag op zijn persconferentie. 'In overleg met Atlético komt Lucas dit weekend al naar München en zal hij zijn revalidatie bij ons afronden. Ik ben heel blij dat we hem hebben kunnen aantrekken. Lucas is een speler die op meerdere posities inzetbaar is en heeft een geweldige mentaliteit. Hij is een absolute versterking voor onze selectie.'

Hernández kwam op 9 februari voor het laatst in actie voor Atlético, in de 1-3 nederlaag tegen Real Madrid. Door zijn directe verhuizing naar München eindigt hij op 110 officiële wedstrijden voor Los Rojiblancos. Met zijn transfersom van tachtig miljoen euro is Hernández veruit de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Bayern: het oude record stond op naam van Corentin Tolisso, die voor bijna de helft van dit bedrag (41 miljoen euro) werd overgenomen van Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.