Bayern-president sluit Ronaldo-scenario uit na explosief interview Neuer

Reacties

Het explosieve interview dat Manuel Neuer heeft gegeven, zal niet tot een breuk met Bayern München leiden. Dat heeft voorzitter Herbert Hainer maandagavond duidelijk gemaakt. De club zal de kwestie intern oplossen met de 36-jarige doelman.

Bayern-president sluit Ronaldo-scenario uit na explosief interview Neuer
© Pro Shots

Neuer uitte vrijdagavond in een interview met de Süddeutsche Zeitung stevige kritiek op de beslissing van Bayern om na elf jaar afscheid te nemen van keeperstrainer Toni Tapalovic. De momenteel van zijn skiongeluk revaliderende aanvoerder sprak 'van het wreedste dat hij in zijn carrière heeft meegemaakt' en zag ook geen enkele reden om te breken met Tapalovic, die in al die jaren was uitgegroeid tot vriend en vertrouwenspersoon van Neuer.

De uitspraken van Neuer hebben veel losgemaakt in de Duitse voetbalwereld. Directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic floten hem publiekelijk terug en ook diverse prominenten uitten kritiek op de Duitse doelman, die volgens hen intern zijn onvrede duidelijk had moeten maken. Er werd al gespeculeerd over welke consequenties de publiekelijke aanval van Neuer zou hebben voor zijn loopbaan bij Bayern, maar een vertrek lijkt niet in de maak.

Bayern-president Hainer heeft een vergelijkbaar scenario als dat van Cristiano Ronaldo, die eind vorig jaar vertrok bij Manchester United na zijn explosieve interview, namelijk uitgesloten. 'Nee, dat is totaal niet aan de orde', citeerde Kicker hem maandagavond. 'Dat is niet waar Bayern München voor staat. Wij lossen dat soort dingen bij Bayern München intern op, dat is wat ons onderscheidt. En dat zal in de toekomst ook zo blijven.'

Hainer is het ermee eens dat Neuer zich als aanvoerder niet publiekelijk had moeten uitspreken en zijn eigen belang niet boven dat van de club had moeten plaatsen, maar hoopt dat de 36-jarige doelman zo snel mogelijk weer terugkeert op het veld. 'We zullen met hem om tafel gaan en dit in alle rust uitpraten', predikte Hainer kalmte. 'Manuel Neuer is een doelman van wereldklasse. Het belangrijkste is dat hij weer fit wordt en kan spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.