Vertrek van met Neuer bevriende keeperstrainer maakt veel los bij Bayern

Reacties

Het is weer eens onrustig bij Bayern München. Keeperstrainer Toni Tapalovic moest maandag na meer dan elf jaar trouwe dienst plotseling vertrekken en dat maakt het nodige los bij de Duitse recordkampioen.

Vertrek van met Neuer bevriende keeperstrainer maakt veel los bij Bayern
© Pro Shots

Tapalovic was al sinds 2011 werkzaam als keeperstrainer en maakte de succesperiodes van de laatste jaren onder Jupp Heynckes, Pep Guardiola en Hansi Flick mee. Met de huidige hoofdtrainer Julian Nagelsmann had de 42-jarige Kroaat met Duitse roots echter regelmatig meningsverschillen. Dat is volgens  officiële lezing nu ook de reden dat Bayern afscheid neemt van Tapalovic.

Vooral bij Manuel Neuer komt het vertrek van Tapalovic hard aan. De keeperstrainer groeide uit tot een vriend van de 36-jarige doelman, die in 2011 tegelijkertijd met de oud-keeper van Schalke 04 arriveerde in München. Dat Bayern afscheid neemt van Tapalovic terwijl Neuer aan de kant staat wegens de gevolgen van een ski-ongeluk, wordt gezien als een signaal dat Neuer niet langer onaantastbaar is.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern trok Yann Sommer onlangs aan als vervanger van Neuer. In eerste instantie richtte de club zich op het terughalen van de aan AS Monaco verhuurde Alexander Nübel, maar zijn slechte relatie met Tapalovic was naar verluidt een van de redenen dat Nübel dat niet zag zitten. De 26-jarige doelman verweet de keeperstrainer dat hij geen contact met hem hield na zijn vertrek naar Monaco.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic gaf Tapalovic daarvoor openlijk een reprimande, omdat de keeperstrainer ook in zijn ogen het contact met Nübel had moeten onderhouden. Daarnaast was Nagelsmann er volgens Duitse media niet blij mee dat gesprekken tussen de technische staf via Tapalovic vorig seizoen bij Neuer en uiteindelijk de gehele spelersgroep terecht kwamen.

Zo borrelt het weer eens op de Beierse vulkaan. Er is hoe dan ook sprake van het einde van een tijdperk bij Bayern. Voorlopig zal Tom Starke de keepers onder zijn hoede nemen. De 41-jarige oud-doelman werkt normaal gesproken in de jeugdopleiding. De verwachting is dat Starke of Jaroslav Drobny (ex-ADO Den Haag), als keeperstrainer werkzaam bij het tweede elftal, de opvolger wordt van Tapalovic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.