Bayern ontmoet met Wolfsburg makkelijke opponent met moeilijke trainer

Reacties

Bayern München - VfL Wolfsburg is vrijdagavond een speciaal affiche in de Bundesliga. De Duitse kampioen verloor in eigen huis al dik een decennia niet van de Wölfe , die onlangs Andries Jonker ontsloegen. Martin Schmidt, opvolger van de Nederlandse oefenmeester, is daarentegen de laatste trainer die in München punten afsnoepte van Bayern. Een voorbeschouwing.

Bayern ontmoet met Wolfsburg makkelijke opponent met moeilijke trainer

Riechedly Bazoer versus Arjen Robben. Beiden (weer) fit, maar of ze spelen? Eerstgenoemde was steevast basisspeler onder Jonker, maar zat de laatste weken op de bank. Robben, smaakmaker bij Bayern aan de zijkant, was ziek en miste daardoor Schalke-uit (0-3). De buitenspeler is echter weer speelklaar voor de thuiswedstrijd tegen de opponent die de buitenspeler behoorlijk goed ligt. Robben scoorde gedurende zijn Bayern-carrière immers al acht keer in alle ontmoetingen met Wolfsburg.

In eigen huis wil de topploeg de achtervolging inzetten op Borussia Dortmund, dat onder leiding van Peter Bosz koploper is in de Duitse competitie en tot dusver dertien punten bij elkaar verzamelde; één meer dan de club uit Beieren, die tweede staat. Daarbij wil Bayern met een winstpartij op Wolfsburg vertrouwen tanken voor de Champions League-ontmoeting in Parijs, tegen Paris Saint-Germain woensdagavond aanstaande.

Wolfsburg totaal geen angstgegner
Dat Bayern vertrouwen kán tanken, lijkt een zekerheid. Wolfsburg ligt de huidige ploeg van Carlo Ancelotti doorgaans goed. De laatste keer dat Bayern in eigen huis punten morste tegen de Volkswagen-club was tijdens het seizoen 2001/02. Sindsdien won de Duitse grootmacht alle thuisontmoetingen van Wolfsburg. Eén die het meest in het oog springt, is de wedstrijd van vijf goals van Robert Lewandowski, exact twee seizoenen geleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Coach Pep Guardiola had de Poolse goalgetter op de bank geposteerd, liet hem invallen bij een 0-1 achterstand, waarna alles veranderde. Lewandowski scoorde vijf goals in negen minuten, waardoor Bayern met 5-1 won van Wolfsburg. De international zal graag dat kunststuk willen herhalen vrijdagavond, aangezien Lewandowski zijn plaats bovenaan de topscorerslijst in Duitsland kan verstevigen. De Pool scoorde tot dusver zes goals, Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) vijf keer.

Martin Schmidt daarentegen wel
Er is voor Bayern simpelweg genoeg aan gelegen om een puike prestatie neer te zetten vrijdagavond. Voor de nationale competitie zijn punten het belangrijkst, op weg naar de Champions League het vertrouwen en voor de fans vermaak en dominantie. Ancelotti komt bij de bühne langzaamaan steeds meer onder druk te staan, omdat hij tijdens het nalatenschap van Guardiola Bayern laat stagneren qua spel en prestaties. Met de kritieken wil de oefenmeester met zijn ploeg tegen Wolfsburg afrekenen. 

Waar voor Bayern de wedstrijd tegen de Duits kampioen van 2009 belangrijk is, wil Wolfsburg ook resultaat halen. En dat is – ondanks bovengenoemde statistieken – zeker mogelijk. Wolfsburg stelde in de persoon van Martin Schmidt namelijk een opvolger van Jonker aan die als trainer goede cijfers kan weerleggen in de Allianz Arena. In maart 2016 won Schmidt als trainer van 1. FSV Mainz 05 met 1-2 van toenmalig coach Pep Guardiola en vorig jaar speelde de vijftigjarige Zwitser met 2-2 gelijk tegen Ancelotti. Dat gelijkspel was het laatste puntverlies van Bayern in eigen huis in de competitie. 

Al met al is Bayern - Wolfsburg dus een interessant affiche te noemen. Een grootmacht die weer bovenaan de ranglijst wil komen te staan, versus een ploeg die nog niet conform aan spelers en budget presteert en net een nieuwe trainer heeft. Geen verwachting is te gek. De ontmoeting tussen beide teams begint vrijdagavond om 20.30 uur.

Samenvatting: Schalke 04 - Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.