Wolfsburg stuurt Jonker de laan uit

Reacties

Andries Jonker is ontslagen als trainer van VfL Wolfsburg. Dat heeft de Bundesliga-club maandagochtend bekendgemaakt. De Nederlandse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten van de club.

Wolfsburg stuurt Jonker de laan uit

De 1-0 nederlaag bij VfB Stuttgart van afgelopen zaterdag werd Jonker uiteindelijk fataal. Wolfsburg staat met vier punten uit vier wedstrijden op een veertiende plaats. Jonker hield de club vorig seizoen met pijn en moeite in de Bundesliga door Eintracht Braunschweig in de play-offs om promotie/degradatie uit te schakelen.

'Het ging niet alleen over de wedstrijd tegen Stuttgart, maar ook het feit dat de ontwikkeling van het team leek de stagneren', legt directeur Wolfgang Hotze uit op de clubsite. 'We willen Andries en zijn staf bedanken voor hun prestatie om Wolfsburg te behoeden voor degradatie vorig seizoen.'

De opvolger van Jonker leidt maandag waarschijnlijk al de training, maar Wolfsburg is er nog niet helemaal uit met de nieuwe oefenmeester. De club maakt ook niet bekend om wie het gaat. 'Er komen twee lastige wedstrijden aan, dus we hebben geen tijd om te verliezen', zegt technisch directeur Olaf Rebbe. Wolfsburg speelt aanstaande dinsdag al een competitiewedstrijd thuis tegen Werder Bremen.

Jonker was sinds eind februari dit jaar actief als hoofdtrainer van Wolfsburg, waar hij te maken kreeg met Riechedly Bazoer, Jeffrey Bruma en sinds de zomer ook met Paul Verhaegh. Voor zijn aantreden had Valérien Ismaël kort de leiding als interim, nadat Dieter Hecking na ruim drie seizoenen werd ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.