Bayern München straft Mazraoui niet na veelbesproken social media-gedrag

Noussair Mazraoui wordt niet uit de selectie van Bayern München gezet na zijn veelbesproken berichten op social media. Dit heeft de club vrijdagochtend bekendgemaakt via een statement.

Bayern München straft Mazraoui niet na veelbesproken social media-gedrag
© Pro Shots

Mazraoui raakte in opspraak door een aantal posts op Instagram, waarin hij aangaf Palestina te steunen. Een Duitse politicus sprak zijn afschuw uit over de berichten van de ex-Ajacied en riep de clubleiding van Bayern zelfs op om per direct afscheid te nemen van de Marokkaans international.

Dit gebeurt dus niet. Sterker nog: Mazraoui blijft gewoon bij de selectie van Bayern, hoewel de ex-speler van Ajax door een blessure uit de roulatie is. Dit is ook de reden dat hij deze week apart trainde. In het statement geeft Bayern uitleg over het besluit om Mazraoui bij de groep te houden.

'Mazraoui heeft ons op geloofwaardige wijze verzekerd dat hij, als vredelievend persoon, terreur en oorlog resoluut afwijst. Hij betreurt het als zijn berichten irritatie hebben veroorzaakt', aldus Bayern-directeur Christian Dreesen. Mazraoui komt zelf ook aan het woord in het statement: 'Ik veroordeel elke vorm van terrorisme en elke terroristische organisatie.'

Boodschap
Na de oefeninterland van Marokko tegen Ivoorkust reageerde Mazraoui al op de ontstane ophef, waarin hij ook aangaf tegen alle vormen van haat en geweld te zijn. 'Ik vind het teleurstellend dat ik moet uitleggen waarvoor ik sta', zei hij tegen Bild. 'Er is een situatie ontstaan waarin duizenden onschuldige mensen worden vermoord. Ik sta voor vrede en gerechtigheid op deze wereld en ben tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld. Dat zal voor mij ook niet veranderen.'

'Ik begrijp niet waarom mensen het tegenovergestelde van mij denken en waarom ik geassocieerd word met haatdragende groepen. Het gaat in dit conflict niet om wat ik denk of wat jij denkt. Elke dag worden er onschuldige mensen vermoord door dit vreselijke, uit de hand gelopen conflict. En daar moet iedereen tegen zijn en zich ook tegen uitspreken. Het was nooit mijn doel om iemand te kwetsen', aldus Mazraoui, die Ajax vorig jaar zomer verruilde voor Bayern.

Meer gevallen
Anwar El Ghazi plaatste ook pro-Palestina-berichten en werd daarvoor op de vingers getikt door zijn club 1. FSV Mainz 05. De aanvaller werd op non-actief gesteld door Mainz, dat vond dat El Ghazi een voor de club 'onaanvaardbaar standpunt' had ingenomen in de oorlog tussen Israël en Hamas. Ook OGC Nice-verdediger Youcef Atal werd vanwege zijn vergelijkbare posts over Palestina geschorst door zijn Franse werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen