OGC Nice schorst Algerijn om social media-post over oorlog

Youcef Atal heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op social media een bericht naar aanleiding van het conflict tussen Israël en Hamas te plaatsen. Zijn werkgever OGC Nice besloot daarop de Algerijn voorlopig te schorsen.

OGC Nice schorst Algerijn om social media-post over oorlog
© Pro Shots

De 27-jarige verdediger, in Frankrijk bezig aan zijn zesde seizoen aan de Côte d'Azur, heeft het vermeende antisemitische bericht inmiddels verwijderd en een nieuwe reactie geplaatst. 'Ik zou nooit een boodschap van haat steunen.'

De steunbetuiging van de 29-voudig international kwam echter te laat. De openbaar aanklager in Frankrijk is een vooronderzoek gestart naar Atal. Ook de Franse voetbalbond bekijkt de kwestie. Atal kwam afgelopen maandag nog in actie voor Algerije tegen Egypte (1-1) en vier dagen eerder in de zege op Kaapverdië (5-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onlangs ontstond ook commotie bij FSV Mainz naar aanleiding van een Instagram-post over het conflict. Dat kwam voormalig Ajax- en PSV-speler Anwar El Ghazi op een schorsing te staan. Ook Noussair Mazraoui haalde zich gedoe op de hals bij Bayern München. Na een gesprek met Der Rekordmeister werd de Marokkaan (voorlopig nog) niet geschorst.

Spelersprofiel

Y. Atal


Geboortedatum:
17 mei 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Boghni
Nationaliteit
Algerije
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
Adana Demirspor
Nationaal team:
Algerije
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen