Bayern München heeft zaterdag in eigen huis het eerste puntenverlies van het seizoen moeten slikken. Borussia Mönchengladbach bewees in de Allianz Arena de status van angstgegner van Bayern, waar Matthijs de Ligt in de slotfase mocht invallen als stormram.

Bayern München
1 - 1
Borussia Mönchengladbach

Van tevoren wist Bayern al dat het beducht moest zijn voor Gladbach. In de jaren zeventig streden beide clubs regelmatig om het kampioenschap van West-Duitsland en de laatste jaren bleek Gladbach een angstgegner voor Der Rekordmeister. Sinds het seizoen 2014/15 wonnen Die Fohlen liefst acht keer van Bayern, dat zelf maar zes van de zeventien ontmoetingen winnend afsloot.

Bij Bayern viel op dat De Ligt op de bank moest plaatsnemen. Trainer Julian Nagelsmann koos voor Dayot Upamecano en Lucas Hernández als centrale duo. Een week eerder startte De Ligt wel tegen VfL Bochum (0-7) en scoorde hij ook. Nu keek hij samen met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui toe.

Bayern had in de eerste helft de teugels strak in handen en leek ook op voorsprong te komen. Thomas Müller bediende Sadio Mané, die raak schoot. De aanvaller bleek echter buitenspel te hebben gestaan, waardoor er een streep ging door de goal. Daarvoor kreeg Leroy Sané al een goede kans op de openingstreffer.

Tijdens de wedstrijd ketenden twee klimaatactivisten zich vast aan de doelpalen, wat Thomas Müller nog probeerde te voorkomen.

Gladbach hield zo met kunst- en vliegwerk stand in München. De bezoekers bleken bij de eerste de beste kans echter wel uiterst effectief. Upamecano ging bij een dieptepass van Gladbach finaal in de fout. De verdediger miste de bal, waardoor Marcus Thuram plots de vrije doortocht had naar het doel. De aanvaller bleef koel en rondde af voor 0-1.

In de tweede helft ging Bayern op jacht naar de gelijkmaker en was de missie van Gladbach om de 0-1 vast te houden. Dat lukte de bezoekers niet. Het was uiteindelijk Sané die na goed afleggen van invaller Jamal Musiala voor de 1-1 zorgde. Kort daarna werd de doelpuntenmaker vervangen door De Ligt, die zo nog iets meer dan vijf minuten mocht meedoen. Opmerkelijk was dat de verdediger door Nagelsmann werd ingezet als stormram. Scoren deed De Ligt niet, waardoor Bayern opnieuw puntenverlies leed tegen Gladbach. Doelman Yann Sommer werd de Man of the Match. De keeper brak zelfs een record met het aantal reddingen dat hij verrichtte: liefst negentien keer trad hij reddend op.