Bayern München heeft zondag met kinderlijk gemak de volgende zege geboekt. VfL Bochum was geen partij.

VfL Bochum
VfL Bochum
0 - 7
Bayern München

Het vorige bezoek aan Bochum had Bayern een 4-2 nederlaag opgeleverd. Een herhaling van die stunt was al snel onwaarschijnlijk geworden. Na vijf minuten werd de defensie van de thuisclub dol gespeeld, waarbij Leroy Sané de rol van afmaker voor zijn rekening nam.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Matthijs de Ligt de marge. De verdediger, die bij zijn basisdebuut speelde met een armbrace, kopte uit een corner van Joshua Kimmich raak. Kingsley Coman was de volgende die de defensie van Bochum het nakijken gaf.

Sadio Mané maakte er in de 42ste minuut 0-4 van. De Senegalees, die kort daarvoor een doelpunt van zijn hand zag worden afgekeurd, profiteerde van het voorbereidende werk van Coman.

Met de vier goals voor rust in Bochum kwam de teller voor Bayern dit nog korte seizoen in de drie eerste helften tot nu toe op elf. Dat aantal was nimmer vertoond in de historie van het Duitse voetbal.

In de tweede helft nam Bayern wat gas terug. De Beierse formatie, waar Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui als invaller nog binnen de lijnen kwamen, voerde de productie desondanks nog wel op. Mané en Gnabry voegden nog een treffer toe aan het doelpuntenfestijn in Bochum, waaraan Cristian Gamboa met een eigen doelpunt ook zijn bijdrage leverde.

Bayern komt door de eclatante zege alleen aan kop in de Bundesliga met negen punten uit drie duels en indrukwekkende doelcijfers (15-1), een Bundesliga-record. Nog nooit begon een ploeg in de Duitse competitie beter aan een seizoen.