Bayern herstelt zich tegen Feyenoord-opponent van blamerende nederlaag

Bayern München heeft zich in een spectaculaire wedstrijd tegen Union Berlin gerevancheerd door de blamerende nederlaag bij Borussia Mönchengladbach (5-0). Der Rekordmeister maakte het zichzelf lastiger dan nodig in Berlijn.

Union Berlin
2 - 5
Bayern München

Bayern kreeg midweeks in Mönchengladbach een ongekend pak slaag in de strijd om de DFB-Pokal en hoopte zich tegen Union Berlin te revancheren voor die blamerende bekeravond. Dat gebeurde ook voor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann, nog in quarantaine vanwege een positieve coronatest. Na ruim een half uur in Stadion An der Alten Försterei keek Union Berlin, komende donderdag tegenstander van Feyenoord in de Conference League, tegen een 0-3 achterstand aan.

Na een handsbal in de zestien kreeg Robert Lewandowski de kans om vanaf te strafschopstip de 0-1 binnen te schieten. De Pool stuurde keeper Andreas Luthe de verkeerde hoek in. Acht minuten later was hij ook verantwoordelijk voor de 0-2. Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied krulde Lewandowski de bal hard langs Luthe.

Strijdbaar Union
Leroy Sané was na een half uur de maker van de 0-3. Na een counteraanval belandde een voorzet van Kingsley Coman via de punt van de voet van Thomas Müller voor de voeten van Sané, die vervolgens simpel raak schoot. Union Berlin leek zich op te kunnen maken voor een monsternederlaag, maar kwam voor rust verrassend terug.

Niko Griesselmann volleerde de 1-3 binnen en bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. Toen Sheraldo Becker kort daarna ook het net vond, leek Bayern de voorsprong heel snel weg te gaan geven, maar het doelpunt van de Amsterdammer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Union Berlin begon met goede moed aan de tweede helft, maar Coman leek de hoop van de thuisclub na een uur spelen aan diggelen te schieten met een snoeiharde uithaal in de kruising: 1-4.

Union-invallers Kevin Behrens en Julian Reyerson wisten de achterstand echter snel weer te verkleinen. Behrens wist Niklas Süle af te troeven bij een counter en zag Reyerson vrij staan, waarna de Noor de 2-4 binnen schoot. Twaalf minuten voor tijd vergrootte Müller weer de voorsprong voor Bayern. Invaller Dayot Upamecano stoomde op vanuit de defensie en zag Müller vrij staan. De routinier schoot geplaatst raak.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 1
Greuther Fürth

SC Freiburg is geweldig aan het seizoen begonnen en was voorafgaand aan de tiende speelronde als enige nog ongeslagen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Christian Streich bezette de derde plaats en droomt misschien stiekem van een Champions League-debuut. Vier keer plaatste Freiburg zich in de clubhistorie voor Europees voetbal, maar nog nooit voor het miljardenbal. Wel eindigde het in het seizoen 1994/95 als derde in de Bundesliga, met slechts drie punten achterstand op kampioen Borussia Dortmund, maar destijds leverde dat slechts een ticket op voor het UEFA Cup-toernooi.

Zaterdagmiddag kreeg Freiburg bezoek van Greuther Fürth, dat vorig seizoen promoveerde. Op het hoogste niveau zijn de prestaties echter dramatisch. Ook in het Europa-Park Stadion kwam het er niet aan te pas. Door een eigen doelpunt van Simon Asta kwam Freiburg na twintig minuten op voorsprong en zes minuten voor tijd maakte Nicolas Höfler er 0-2 van. Mark Flekken had met name voor rust niets te doen, maar in de 74ste minuut moest hij toch de aansluitingstreffer van Greuther Fürth incasseren: Jamie Leweling maakte de 2-1. Vijf minuten later was de marge echter alweer hersteld door een benutte strafschop van Vincenzo Grifo.

Door de eenvoudige overwinning blijft SC Freiburg stevig op de derde plaats staan. De achterstand op koploper Bayern München blijft drie punten.

Bayer Leverkusen
0 - 2
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg besloot Mark van Bommel afgelopen zondag te ontslaan vanwege de teleurstellende resultaten en dinsdag presenteerde de club al een nieuwe trainer: Florian Kohfeldt. Die kende een geweldige debuut, want zaterdag werd er gewonnen op bezoek bij Bayer Leverkusen. Nog zonder Wout Weghorst, die herstellende is van een coronabesmetting, werd het 0-2 in de BayArena, waar Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong een basisplaats hadden.

De bezoekers sloegen kort na rust razendsnel toe: door goals van Lukas Nmecha en Maximilian Arnold stond het na 51 minuten 0-2. Die voorsprong gaf Wolfsburg niet meer weg, ook omdat Lucas Alario kort voor tijd een strafschop miste, waardoor er een einde kwam aan een reeks wedstrijden zonder overwinning. Voor het eerst sinds 11 september won de ambitieuze club weer een officiële wedstrijd. Wolfsburg staat daardoor nu zevende in de Bundesliga, terwijl Bayer Leverkusen met één punt meer vierde blijft staan.