Bayern herstelt zich pas na huiswerk van hekkensluiter

Reacties

Bayern München heeft zich zondag met enige moeite hersteld van de slechte resultaten van de afgelopen week. Der Rekordmeister versloeg hekkensluiter Greuther Fürth, dat nog wel verrassend op voorsprong kwam. Robert Lewandowski bleek daarna andermaal goud waard voor Bayern.

Bayern herstelt zich pas na huiswerk van hekkensluiter
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 1
Greuther Fürth
Greuther Fürth

Bij Bayern is de druk zo groot dat de sfeer in ruim een week compleet kan omslaan. De koploper van Duitsland verslikte zich vorige week in VfL Bochum, dat zeer verrassend met 4-2 won. Vervolgens maakte Bayern woensdag in de achtste finale van de Champions League ook te weinig indruk tegen Red Bull Salzburg. Kingsley Coman voorkwam een nederlaag met een late goal: 1-1. De wedstrijd tegen hekkensluiter Greuther Fürth leek de uitgelezen mogelijkheid om weer eens te winnen.

Heel makkelijk verging het Bayern echter niet in de eigen Allianz Arena. De thuisploeg creëerde in de eerste helft niet veel grote kansen en kreeg zelfs de 0-1 om de oren. Vlak voor rust kregen de bezoekers een vrije trap op een veelbelovende plek. Branimir Hrgota zag zijn poging aangeraakt worden, waardoor doelman Sven Ulreich kansloos was en Greuther Fürth de leiding nam. Zo ging Bayern met huiswerk de kleedkamer in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het antwoord van Bayern volgde al vroeg in de tweede helft. Serge Gnabry stoomde op aan de rechterkant en gaf de bal net voor het bereiken van de achterlijn voor. Invaller Eric Maxim Choupo-Moting kreeg de bal er van dichtbij niet in, maar Robert Lewandowski lukte dat wel: 1-1. Ruim tien minuten later hielp Greuther Fürth onbedoeld een handje. Verdediger Sebastian Griesbeck, in de defensie de partner van Nick Viergever, tikte de bal in eigen doel na een voorzet van Thomas Müller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo had Bayern de voorsprong in handen en leek er weinig meer aan de hand voor de ploeg van Nagelsmann. Zeker toen Lewandowski in de slotfase voor 3-1 zorgde. Invaller Niklas Süle kopte een verre corner terug op de Poolse spits, die met zijn hoofd voor de derde goal van Bayern zorgde. Daarmee kwam aan alle spanning een einde. Choupo-Moting tekende in de extra tijd nog voor de 4-1 van Bayern door op aangeven van Gnabry te scoren.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Greuther Fürth
Meer over Greuther Fürth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.