Bayern heeft niets aan prachtgoal Lewandowski, Wanner (16) is jongste ooit

Een uitgekleed Bayern München is vrijdagavond tegen de derde competitienederlaag aangelopen van het seizoen. Der Rekordmeister kwam dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski nog wel op voorsprong tegen Borussia Mönchengladbach, maar nog voor rust draaiden de bezoekers de rollen om.

Bayern München
1 - 2
Borussia Mönchengladbach

Bayern had vanwege de vele coronabesmettingen en blessures in de selectie liever niet willen spelen, maar moest gewoon in actie komen. Trainer Julian Nagelsmann kon ervaren krachten als Lewandowski, Thomas Müller, Niklas Süle, Serge Gnabry, Benjamin Pavard en Joshua Kimmich opstellen, maar verder bestond de spelersgroep toch vooral uit jonge aanwas. Dat hinderde Bayern in het eerste kwart van de wedstrijd in ieder geval niet: Bayern domineerde en opende de score in de Allianz Arena.

Na een pass van Müller draaide Lewandowski snel weg bij bewaker Nico Elvedi, om vervolgens kiezelhard raak te schieten. De Pool, die vrijdag werd genomineerd voor de FIFA Men's Player, maakte daarmee zijn twintigste doelpunt in achttien speelronden. Borussia liet zich echter niet kisten en boog de score om. Florian Neuhaus kreeg de bal toevallig voor zijn voeten in het strafschopgebied en volleerde raak. Een paar minuten later, in minuut 31, kopte Stefan Lainer raak uit een hoekschop van Luca Netz.

Op slag van rust hadden Die Fohlen er eigenlijk 1-3 van moeten maken, ware het niet dat Breel Embolo’s schot met één hand werd gekeerd door Sven Ulreich. Kort hierna knalde Lewandowski na een geweldige actie tegen de verre paal, waarna de rebound van Müller van de lijn werd gehaald door Matthias Ginter.

Bayern had nog een helft om de schade te herstellen. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf domineerde de ploeg uit Beieren het balbezit: 67,8 procent. Ook werden er enkele kansen bij elkaar gevoetbald: Marc Roca mikte van afstand naast en Yann Sommer greep goed in bij pogingen van de achttienjarige Jamal Musiala en Müller. Laatstgenoemde kopte na zestig minuten ook nog net naast.

Hierna miste Bayern de overtuiging en energie om het Borussia echt lastig te maken. Aan de andere kant vergat Alassane Plea het duel voortijdig in het slot te gooien; zijn schot werd op het inmiddels besneeuwde veld gepareerd door Ulreich. Opvallend was nog de invalbeurt van Paul Wanner. De middenvelder kwam na 75 minuten in het veld voor Roca en met zijn leeftijd van zestien jaar en vijftien dagen is Wanner de jongste Bundesliga-speler in de geschiedenis van Bayern.