Lewandowski, Messi en Salah strijden om prestigieuze FIFA-prijs

Reacties

Robert Lewandowski, Lionel Messi en Mohamed Salah zijn de drie finalisten voor de award voor FIFA Men's Player vanwege hun prestaties in 2021. Dat heeft de wereldvoetbalbond vrijdag bekendgemaakt. De prijs is de tegenhanger van de Gouden Bal, die gewonnen werd door Lionel Messi.

Lewandowski, Messi en Salah strijden om prestigieuze FIFA-prijs
© Pro Shots

De elf genomineerden waren: Lewandowski, Messi, Salah, Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Cristiano Ronaldo, Erling Haaland, Jorginho, N'Golo Kanté, Kylian Mbappé, , Neymar. Voetbalfans van over de hele wereld konden tot 10 december hun stem uitbrengen via de FIFA-site. De drie genoemde spelers hebben dus de meeste stemmen gekregen. De winnaar wordt op 17 januari onthuld.

Lewandowski won de award vorig jaar al, de Bayern-spits eindigde toen voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Virgil van Dijk is de enige Nederlander die ooit op het podium is geëindigd bij de verkiezing, die in 2016 in het leven werd geroepen. De Liverpool-verdediger werd na het voetbaljaar 2019 tweede achter Messi.

Vrouwen
De drie finalisten bij de vrouwen zijn Jennifer Hermoso en Alexia Putellas uit Spanje en de Australische Sam Kerr. Laatstgenoemde speelt bij Chelsea en Hermoso en Putellas zijn twee smaakmakers bij het Barcelona van Lieke Martens. Vivianne Miedema hoorde wel bij de dertien genomineerden, maar zij heeft de finale niet gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.