Bayern geeft met monsterscore direct duidelijke boodschap af

Reacties

Bayern München is in het nieuwe Bundesliga-seizoen doorgegaan waar het was gebleven; met overtuigend winnen. Schalke 04 was in de seizoenouverture compleet kansloos tegen de oppermachtige kampioen.

Bayern geeft met monsterscore direct duidelijke boodschap af
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
8 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Voor het seizoen klinkt de gebruikelijke vraag: wie kan de Beierse grootmacht stoppen? Want op Bayern staat sinds de entree van Hansi Flick in november 2019 geen maat. Tegen Schalke 04 onderstreepte Der Rekordmeister direct dat het een zware kluif gaat worden voor de concurrentie.

Na minder dan een half uur kon Bayern, dat aantrad zonder de geblesseerde David Alaba, de drie punten al niet meer ontgaan. In de vierde minuut brak Serge Gnabry de ban. Na een splijtende pass van achteruit van Joshua Kimmich kapte de aanvaller zich knap vrij om vervolgens met links de bal buiten bereik van keeper Ralf Fährmann in het Schalke-doel te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leon Goretkza verdubbelde met een bekeken schot na terugleggen van Thomas Müller in de negentiende minuut de marge tegen zijn oude club, die na een half uur ook een derde Bayern-treffer niet kon voorkomen. Ozan Kabak ging in de fout op Robert Lewandowski, die vervolgens de toegekende strafschop onberispelijk verzilverde. De Poolse goalgetter ging met zijn 163ste Bundesliga-treffer voor Bayern voorbij aan clublegende Karl-Heinz Rummenigge.

Schalke 04 mocht zich gelukkig prijzen dat de schade in de eerste 45 minuten beperkt was gebleven tot drie goals. Het was niet meer dan uitstel van executie. Koud begonnen aan de tweede helft incasseerden Die Königsblauen de 4-0. Weinig overtuigend verdedigen leverde Gnabry de ruimte op om de score verder op te voeren.

De Beierse honger was daarmee nog niet gestild. Gnabry, Müller na een rabona van Lewandowski, nieuwkomer Leroy Sané en de zeventienjarige invaller Jamal Musiala - leverden hun bijdrage aan het succes, dat ook een duidelijke boodschap was aan de concurrentie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.