Bayern-examen boezemt Laporta geen angst in: 'Er zal een mirakel komen'

Reacties

Barcelona-preses Joan Laporta heeft nu al de druk flink opgevoerd voor de kersverse hoofdtrainer Xavi. Ondanks de precaire situatie in de Champions League is de bestuurder er zeker van dat de Catalanen overwinteren op het hoogste niveau.

Bayern-examen boezemt Laporta geen angst in: 'Er zal een mirakel komen'
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Barcelona
Barcelona

Na de 0-0 van dinsdag tegen Benfica heeft Barcelona alles nog in eigen hand om een vroege exit te voorkomen, maar het slechte nieuws is dat tijdens de laatste speelronde de oppermachtige koploper Bayern München wacht in de Allianz Arena.

Als Benfica in eigen huis 'gewoon' wint van het al uitgeschakelde Dinamo Kiev moet Barcelona triomferen in München, een zware opgave voor een ploeg die dit seizoen slechts twee keer scoorde in het elitetoernooi; alleen Malmö FF, Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev deden dat minder vaak (eenmaal).

'We zijn in staat om Bayern te verslaan', zo tekent AS echter op uit de mond van een strijdlustige Laporta. 'Er zal een mirakel komen, ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen. Xavi is heel gemotiveerd en sterk. Hopelijk zal alles goed verlopen.'

Xavi zette zijn ambtstermijn afgelopen weekeinde in met een nipte zege op Espanyol, waarna de doelpuntloze remise tegen Benfica volgde. Zaterdagavond wacht een bezoek aan Villarreal. Laporta is tot nu toe te spreken over hoe Barcelona voor de dag komt onder de nieuwe hoofdtrainer. 'Onze tegenstanders hebben weer respect voor ons.'

Europa League
Mocht Barcelona door moeten in de Europa League, dan zou het voor het eerst sinds 2003/04 zijn dat de Catalanen weer actief zijn in het een belangrijkste Europese toernooi. Destijds liet de ploeg zich in de achtste finale van het UEFA Cup-toernooi verschalken door Celtic.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.