Bayern-directeur geeft update over De Ligt en gaat in op Boateng-plan

Reacties

Matthijs de Ligt moet zijn terugkeer bij Bayern München voorlopig nog uitstellen, meldt Bayern-directeur Christoph Freund. De Oranje-international ondervindt nog te veel last van een knieblessure. Ondertussen slaan Bayern en Jérôme Boateng mogelijk de handen weer ineen.

Bayern-directeur geeft update over De Ligt en gaat in op Boateng-plan
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
1 - 2
Bayern München
Bayern München

De Ligt kwam op 23 september nog in actie voor Bayern tegen VfL Bochum, maar staat sindsdien aan de kant met een knieblessure. Bayern-trainer Thomas Tuchel sprak eerder nog de verwachting uit dat de ex-Ajacied slechts een paar dagen uit de roulatie zou zijn, maar De Ligt miste al het bekerduel met Preußen Münster en de competitiewedstrijd tegen RB Leipzig.

Pijnlijke knie
De Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen komt ook nog te vroeg voor de verdediger en het is nog niet duidelijk wanneer De Ligt weer in actie kan komen. 'De pijn is nog steeds behoorlijk hevig', zei sportief directeur Freund tegen Duitse media. 'Matthijs kan zijn knie nog niet goed buigen. We hopen dat hij snel weer kan lopen, maar dat kan nog wel even duren.'

Bayern speelt voor de interlandperiode nog tegen SC Freiburg (zondag) en daarna is de interlandperiode. Het moet blijken of bondscoach Ronald Koeman tegen Griekenland en Frankrijk een beroep kan doen op De Ligt. In de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland kreeg de verdediger van Bayern een basisplek van Koeman, die al de nodige personele problemen heeft.

Rentree Boateng
Freund ging ook in op de verrassende rentree van Boateng (35) in München. De transfervrije verdediger dook zondag op bij Der Rekordmeister en wordt mogelijk aan de selectie toegevoegd. 'Jérôme traint de komende twee tot drie dagen bij ons mee en daarna gaan we in gesprek over wat er mogelijk is', zei de directeur van Bayern. 

Boateng zat sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon zonder club en kan op elk gewenst moment terugkeren bij Bayern. De 76-voudig Duits international speelde van 2011 tot 2021 al voor de Duitse topclub. Boateng verliet Bayern twee jaar geleden transfervrij voor Lyon, waar hij in zijn eerste seizoen samenwerkte met Peter Bosz.

Bayern ziet in de routinier een mogelijke versterking voor de centrale verdediging. Bayern-trainer Thomas Tuchel liet zich na de topper van zaterdagavond tegen RB Leipzig nog kritisch uit over het Min-Jae Kim en Dayot Upamecano. Die twee kampen ook met fysieke klachten. 'Daarom moeten we kijken naar de opties die we nog hebben', aldus Freund, die stelt dat de 'privékwestie' rond Boateng (een slepende rechtszaak tegen zijn ex-vriendin, red.) geen reden is om hem niet vast te leggen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64-43
+21
60
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.