Tuchel kritisch op de twee concurrenten van De Ligt

Thomas Tuchel vond dat zijn centrale verdedigingsduo geen beste beurt heeft gemaakt in de topper tegen RB Leipzig. Bayern München speelde met 2-2 gelijk en de Duitse trainer vond dat Dayot Upamecano en Min-Jae Kim, de twee concurrenten van Matthijs de Ligt, er bij de 0-1 niet goed uitzagen.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 2
Bayern München

Al binnen twintig minuten kwam RB Leipzig zaterdagavond op voorsprong door een treffer van Loïs Openda. 'Er was geen enkele reden voor Min-Jae om daar het duel niet aan te gaan', zei Tuchel bij Sky Deutschland. 'En vervolgens gaat Upa, in plaats van de situatie te redden, naar buiten en dus geeft hij precies die ruimte weg aan Openda. Dit is volkomen het tegenovergestelde gedrag van wat we eigenlijk horen te vertonen.'

Maar de twee centrale verdedigers waren niet de enige spelers die door het ijs zakten in de eerste helft. 'Het spel was over het algemeen heel traag en gebrekkig. Misschien lag het aan het plan, dat is mijn verantwoordelijkheid. Maar de tegendoelpunten kwamen door individuele fouten. In de rust was mijn bespreking dan ook wat emotioneler dan normaal. De reactie in de tweede helft was goed.'

Ook Kimmich kwam voor de camera en uitte zijn ontevredenheid. 'Het is gewoon stom hoe we de doelpunten tegen krijgen. We hebben momenteel problemen tegen topteams. Tegen Leverkusen lukte het niet, nu tegen Leipzig niet en tegen Manchester United was het ook wankel.'

Bij Leipzig overheerst vooral teleurstelling. De huidige nummer vijf kwam met 2-0 voor, maar gaf dat nog uit handen in de tweede helft. 'Vooral omdat we in de eerste helft zo goed waren, is dit natuurlijk teleurstellend', zei voormalig Heracles-doelman Janis Blaswich na afloop. 'De gelijkmaker viel uit een corner, dat mag ons niet gebeuren. En bij de penalty van Kane koos ik helaas voor de verkeerde hoek.'