Flinke zorgen Koeman door waslijst aan geblesseerde Oranje-spelers

Reacties

Over een kleine twee weken staat Nederland een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk te wachten, maar Ronald Koeman lijkt dan over een verre van fitte selectie te kunnen beschikken. Diverse Oranje-internationals kampen met blessures, waardoor Koeman flink moet puzzelen komende interlandperiode.

Flinke zorgen Koeman door waslijst aan geblesseerde Oranje-spelers
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Het Nederlands elftal staat op dit moment tweede in de groep met evenveel punten als Griekenland (en een wedstrijd minder). Vrijdag 13 oktober speelt Oranje tegen Frankrijk en drie dagen later volgt een cruciaal duel met Griekenland. De grote vraag is welke spelers daarbij zijn en welke spelers die wedstrijden moeten laten schieten.

Allereerst kan Koeman al niet beschikken over Justin Bijlow en Memphis Depay. Het duo kampt al langer met een blessure en was daardoor al niet opgenomen in de voorselectie. Memphis was eind september weer fit verklaard, maar liep een nieuwe blessure op. En daar is nog een aantal twijfelgevallen bij gekomen. Zo is de kans groot dat Frenkie de Jong niet aanwezig is tegen Frankrijk en Griekenland. Xavi gaf al aan dat hij De Jong pas na de interlandperiode weer terugverwacht.

Ook Sven Botman liep een blessure op. Zijn trainer Eddie Howe vertelde dat de verwachting is dat hij de interlandperiode met het Nederlands elftal aan zich voorbij moet laten gaan. Bij Bayern München staat Matthijs de Ligt al ruim een week aan de kant met een knieblessure. De medische staf denkt echter dat hij snel weer aansluit en dus wél beschikbaar is voor Oranje.

Tot slot heeft Koeman ook nog zorgen in de aanval. Zaterdagavond viel Cody Gakpo geblesseerd uit bij Liverpool. De club heeft aangegeven dat het nog niets kan zeggen over de ernst van de blessure en of Gakpo mee kan doen in de interlandperiode. Daarnaast moest Wout Weghorst het duel tussen Hoffenheim en Borussia Dortmund aan zich voorbij laten gaan met een blessure. Ook de ernst van zijn kwetsuur wordt nog onderzocht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.