Xavi rekent pas na interlandperiode op geblesseerde Frenkie de Jong

Reacties

Barcelona-trainer Xavi rekent pas na de interlandperiode weer op Frenkie de Jong. De 26-jarige middenvelder staat voorlopig aan de kant met een enkelkwetsuur.

Xavi rekent pas na interlandperiode op geblesseerde Frenkie de Jong
© Pro Shots
Real Mallorca
Real Mallorca
2 - 2
Barcelona
Barcelona

De Jong werd maandag bij het trainingsveld van Barcelona gesignaleerd met krukken. Tijdens zijn persconferentie bevestigde Xavi dat hij voorlopig geen beroep op de Oranje-international kan doen. 'Het wegvallen van Frenkie is een aderlating voor ons, vanwege onze speelstijl en het uitzonderlijk hoge niveau dat hij sinds vorig seizoen haalt.'

Volgens Spaanse media staat De Jong minstens vijf weken aan de kant. Hij zou daardoor een aantal belangrijke duels missen, waaronder de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal begin oktober tegen Frankrijk en Griekenland. 'We zullen na de interlandperiode kijken hoe het met hem gaat. Hopelijk herstelt hij goed', aldus Xavi.

De Jong liep zijn blessure op in het thuisduel met Celta de Vigo. De Oranje-international kreeg al vroeg een tik en ging strompelend van het veld in de 36ste minuut. Gavi was zijn vervanger. De blessure komt op het moment dat de voormalig Ajacied juist belangrijker dan ooit leek voor Barça, dat ook Pedri voorlopig nog moet missen wegens een blessure.

Oriol Romeu lijkt de meest logische vervanger van De Jong als controlerende middenvelder, maar Xavi bevestigde dat ook Ilkay Gündogan op die positie uit de voeten kan. 'Maar we vinden hem beter als hij in de buurt van het doel belangrijk kan zijn met goals en assists', zei Xavi, in de wetenschap dat Real Madrid over een maand (28 oktober) de tegenstander is in La Liga.

Aanstaande duels Oranje


Vr 13 okt. 2023

Ma 16 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.