Bayern-baas 'meer dan geïrriteerd' na opzienbarend interview

Reacties

Ralph-Uwe Schaffert, de vicevoorzitter van de Duitse voetbalbond DFB, heeft met een gepeperd interview voor veel ophef gezorgd in voetbalminnend Duitsland. Nu voelt ook de algemeen directeur van Bayern München, Jan-Christian Dreesen, zich genoodzaakt om te reageren.

Bayern-baas 'meer dan geïrriteerd' na opzienbarend interview
© Pro Shots

Dat zal er alles mee te maken hebben dat Schaffert in gesprek met de Hannoversche Zeitung nogal kritisch uitliet over Joshua Kimmich, één van de sterkhouders van Bayern en de nationale ploeg. De technisch directeur van de DFB, Rudi Völler, reageerde al op Schafferts uitspraken in een poging om het door zijn collega veroorzaakte brandje te blussen. Dat lijkt nog niet te lukken.

Dreesen is namelijk boos, en naar goed gebruik delen Bayern-functionarissen hun boosheid met Bild. 'Ik ben door deze uitspraken meer dan geïrriteerd. Het is onbegrijpelijk als de vicevoorzitter van de DFB de verdiensten van een belangrijke international als Kimmich bekritiseert op basis van wat hij bij zijn club laat zien', aldus de Bayern-chef, die ook van mening is dat hij de bond er ook geen dienst mee bewijst.

'Er zijn genoeg thema's waarmee meneer Schaffert zich bezig had kunnen houden voordat hij zulke uitspraken in de openbaarheid doet', aldus een duidelijk ontstemde Dreesen.

Spelersprofiel

J. Kimmich


Geboortedatum:
8 februari 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Rottweil
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Bayern München
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer J. Kimmich
Meer over J. Kimmich
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.