'Bayern trekt broekriem aan en strooit niet langer met topsalarissen'

Reacties

Bayern München is van plan om het aantal grootverdieners in de selectie terug te dringen, nu Max Eberl de technisch directeur is. Het nieuwe beleid zal de komende tijd naar voren komen in de contractonderhandelingen met diverse spelers.

'Bayern trekt broekriem aan en strooit niet langer met topsalarissen'
© Pro Shots

Dat meldt Sport Bild deze woensdag. Eberl heeft de zware taak om een opvolger van trainer Thomas Tuchel te vinden en de selectie te herstructureren. De vijftigjarige oud-directeur van RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach liet bij zijn presentatie al weten dat hij jonge spelers als Jamal Musiala en Mathys Tel een voorname rol wil geven. Een ander speerpunt in zijn spelersbeleid zou het verlagen van de basissalarissen zijn.

Op dit moment zijn er in de ogen van Eberl te veel spelers die rond de twintig miljoen euro of meer verdienen. Topscorer Harry Kane, routiniers Manuel Neuer en Thomas Müller, Joshua Kimmich en vleugelaanvallers Kingsley Coman, Sergne Gnabry en Leroy Sané zouden allemaal tot die groep behoren. Van hen zijn Sané en Kimmich de eersten die met het nieuwe beleid te maken krijgen, als ze hun in 2025 aflopende contract willen verlengen.

© Pro Shots

Dat Bayern niet langer met topsalarissen strooit, is ook de reden dat de gesprekken met Alphonso Davies over een nieuw contract op dit moment vastzitten. De Canadese linksback zou ook dromen van een jaarsalaris van twintig miljoen euro. De huidige aanbieding van twaalf à dertien miljoen euro is door Davies (23) nog niet geaccepteerd. Omdat Real Madrid ook interesse heeft, wil Eberl echter snel duidelijkheid van hem en zijn zaakwaarnemer.

Zo is duidelijk dat Bayern een nieuwe koers wil varen, nu de club voor het eerst sinds 2012 geen landskampioen dreigt te worden. Bayer Leverkusen is hard op weg de regerend kampioen na elf opeenvolgende landstitels te onttronen. Dat het aantrekken van de broekriem mogelijk tot het vertrek van spelers als Davies en Kimmich leidt, neemt Eberl voor lief. Vooral voor laatstgenoemde is ook van belang wie de nieuwe trainer wordt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
31
19
5
7
73-35
+38
62
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.