Baumgartl terug op het trainingsveld na verwijderen tumor

Reacties

Timo Baumgartl is terug op het trainingsveld. Bij de 26-jarige verdediger werd een kleine drie maanden geleden een teelbal operatief verwijderd, omdat een tumor was geconstateerd. Hij werkte sindsdien aan zijn herstel en maakte woensdag zijn rentree op het trainingsveld van 1. FC Union Berlin.

Baumgartl terug op het trainingsveld na verwijderen tumor
© Pro Shots

'Baumi is back', schrijft Union in een bericht op Instagram. 'Mooi om je weer in voetbalschoenen te zien.' Baumgartl maakte in mei bekend dat de tumor in een vroeg stadium werd ontdekt, mede omdat hij zichzelf uit voorzorg al controleerde. 'Ik dacht: het zijn tien minuten die je kwijt bent en je kan er veel mee voorkomen. Ik kan alle jonge mannen aanbevelen om dit te laten doen', drukte hij de buitenwereld op het hart.

PSV verhuurt Baumgartl voor het tweede seizoen op rij aan Union. Na afloop van het nieuwe seizoen kan de Berlijnse club zich via een optie tot koop definitief versterken met de centrumverdediger. Baumgartl speelde vorig seizoen 25 competitieduels voor Union, dat vijfde werd in de Bundesliga en zich kwalificeerde voor de groepsfase van de Europa League.

De diagnose van Baumgartl doet denken aan die van spelers als Marco Richter (Hertha BSC) en Sébastien Haller (Borussia Dortmund), bij wie vorige maand ook een tumor in een van de testikels werd vastgesteld. Hertha maakte twee weken geleden bekend dat de tumor bij Richter op tijd is ontdekt en dat hij binnen enkele weken weer kan voetballen. Voor Haller, die chemotherapie moet ondergaan, is nog geen prognose over een mogelijke terugkeer op het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.