Richter kan ondanks tumor in teelbal snel weer voetballen

Reacties

Hertha BSC is woensdag naar buiten getreden met goed nieuws over de gezondheid van Marco Richter. De tumor die is vastgesteld in een van zijn testikels is weliswaar kwaadaardig, maar is op tijd ontdekt. Richter hoeft niet bestraald te worden en kan binnen enkele weken weer voetballen.

Richter kan ondanks tumor in teelbal snel weer voetballen
© Pro Shots

Vorige week dinsdag maakte Hertha melding van de diagnose. Richter moest geopereerd worden om de tumor te verwijderen. 'Marco ontvangt alle steun van ons allemaal. We hopen dat hij zo snel mogelijk gezond terugkeert', zei directeur Fredi Bobic toen. Acht dagen later slaakt de club een 'zucht van verlichting', zo schrijft Hertha op de eigen website.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn ontzettend blij met dit goede nieuws', reageert Bobic. 'We hebben allemaal onze vingers gekruist gehouden en dat was het waard. We gunnen Marco nu de rust die hij nodig heeft en zien ernaar uit om hem binnen twee of drie weken op het veld te zien.'

De diagnose van Richter doet denken aan die van Sébastien Haller van maandag. Bij de spits van Borussia Dortmund werd ook een tumor in de teelbal vastgesteld. In het geval van Haller moet nog blijken of de tumor goed- of kwaadaardig is, en in welk stadium die is ontdekt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.