Basel wint met veel moeite in aanloop naar return tegen Vitesse

Reacties

FC Basel heeft zondag de tweede competitiezege op rij geboekt door in eigen huis FC Sion te verslaan. Makkelijk ging het niet, aangezien de tegenstander van Vitesse in de voorronde van de Europa League een 2-0 voorsprong uit handen gaf.

Basel wint met veel moeite in aanloop naar return tegen Vitesse
FC Basel
FC Basel
3 - 2
FC Sion
FC Sion

Een betere start had de ploeg die donderdag met 1-0 won van Vitesse niet kunnen wensen, want al in de eerste minuut was het raak tegen Sion. Albian Ajeti, die met Ricky van Wolfswinkel het aanvalsduo van Basel vormde, kreeg de bal van Luca Zuffi en schoot raak.

De eerste helft kende verder weinig kansen, maar de mogelijkheden die er waren, waren ook meteen raak. Silvan Widmer nam aan de rechterkant een diepe bal aan en vond Fabian Frei, die afrondde en Basel op 2-0 zette.

Toch werd Basel vlak voor rust al gewaarschuwd door Sion-spits Roberts Uldrikis, die na veertig minuten 2-1 maakte op aangeven van Ayoub Abdellaoui. Dat was na rust ook het recept voor de gelijkmaker. Weer gaf Abdellaoui de voorzet en deze keer kopte Uldrikis raak.

Basel had uiteindelijk een eigen doelpunt nodig voor de overwinning. Sion-verdediger André Luís Neitzke schoof een voorzet achter zijn eigen doelman. Basel ontvangt donderdag om 20.00 uur Vitesse voor de return in de Europa League.

'Bij Vitesse zie je het iedere wedstrijd beter worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.