Bartomeu wankelt: genoeg handtekeningen voor motie van wantrouwen

Reacties

Het net rondom Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu lijkt zich te sluiten. De omstreden preses wacht een loodzware periode, aangezien er nu voldoende handtekeningen zijn verzameld om een motie van wantrouwen tegen hem in te dienen. Dat melden meerdere Spaanse media.

Bartomeu wankelt: genoeg handtekeningen voor motie van wantrouwen
© Pro Shots

Officieel duurt de termijn van Bartomeu als grote baas bij Barça tot maart 2021, waarna er nieuwe verkiezingen zouden zijn. Echter, de kritiek op hem nam de laatste tijd enorme vormen aan. De club staat in brand en verkeert (ondanks de komst van trainer Ronald Koeman in een crisis), met name de frontale aanval die de ontevreden sterspeler Lionel Messi opende op Bartomeu deed de zaak van laatstgenoemde bepaald geen goed. Bovendien werd de preses beschuldigd van corruptie, er loopt een onderzoek naar hem.

Mede om die redenen besloot de groepering Més Que Una Moció (vrij vertaald betekent dat 'Meer dan een beweging') om in actie te komen. Zij begonnen met het verzamelen van handtekening onder de socio's, de leden van de club: er waren 16.521 krabbels nodig om officieel een motie van wantrouwen te kunnen indienen tegen Bartomeu. De laatste dagen werd al duidelijk dat dat aantal wel gehaald zou worden, al moesten alle ingediende stemmen nog geverifieerd en gecontroleerd worden.

Nu is het officieel, zo melden alle vaste volgers van Barcelona: er zijn inderdaad 16.521 geldige handtekeningen verzameld. De volgende stap richting het onmiddelijke vertrek van Bartomeu en zijn mede-directieleden (een referendum) moet nu binnen twintig dagen plaatsvinden. Als tweederde van de stemmers vóór het aftreden van de bekritiseerde bewindslieden is, dan moeten zij opstappen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.