Bartomeu kan motie van wantrouwen tegemoet zien

Reacties

Josep Maria Bartomeu hoopte zijn termijn als Barcelona-president uit te zitten tot maart 2021, maar de beleidsbepaler ligt flink onder vuur. Een nieuwe ontwikkeling dient zich snel aan in Camp Nou, waar een protestgroep aan de eisen voor een motie van wantrouwen heeft voldaan.

Bartomeu kan motie van wantrouwen tegemoet zien
© Pro Shots

De club Barcelona staat flink in brand, met probleemgevallen als de pijnlijke 2-8 nederlaag in de Champions League, het ontslag van de trainer, het potentiële vertrek van Lionel Messi en de penibele financiële situatie die zich achter elkaar aandienen. Initiatiefnemers zijn klaar met de situatie bij Barça en hebben inmiddels actie ondernomen om de positie van Bartomeu verder te doen wankelen.

De groepering Més Que Una Moció – vrij vertaald: meer dan een beweging, naar de Barça-slogan Més que un club – heeft inmiddels de benodigde handtekeningen binnen om een motie van wantrouwen te presteren aan de clubleiding. In totaal haalde de beweging 16.500 handtekeningen op, die donderdagavond gepresenteerd moeten worden in Camp Nou.

Met dit initiatief hoopt Més Que Una Moció een volgende stap te zetten in het aftreden van Bartomeu. De Spanjaard ligt al langer onder vuur, vanwege zijn rol bij de soap rondom Messi, die graag wilde vertrekken uit Catalonië. De superster kwam inmiddels terug op zijn beslissing, maar het wordt Bartomeu niet in dank afgenomen dat Messi mede door zijn toedoen bijna was vertrokken bij Barça.

Joan Laporta, zelf Barça-president van 2003 tot en met 2010, heeft de motie ook ondertekend. 'En ik had het nog eens 20 duizend keer gedaan als dat mocht. Bartomeu en zijn mensen hebben de club veel schade toegebracht en ze verdienen het niet om nog een minuut langer door te gaan. Dit is de laatste dag, als je nog niet getekend hebt: vandaag ben je nog op tijd!!!', was de boodschap van Laporta.

Wat gaat er nu gebeuren?
De stemmen worden geteld en bevestigd, als inderdaad vijftien procent van de in totaal 108 duizend socio's (leden) hun handtekening hebben gezet onder de motie, kan het proces doorgaan.

In dat geval moet Barcelona een referendum uitschrijven over de positie van Bartomeu en de rest van het bestuur. Als twee derde van alle leden stemmen vóór een ontslag van Bartomeu, zal een proces in gang worden gezet om het aftreden van de president mogelijk te maken.

Meer over de financiële crisis bij Barcelona in onderstaande video

Van één miljard naar bijna bankroet: 'Barcelona is de slechtst geleide topclub'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.