Barkley keert na jaar in Frankrijk terug in de Premier League

Reacties

Ross Barkley gaat weer op de Engelse velden spelen. De middenvelder was transfervrij sinds zijn vertrek bij OGC Nice en heeft zich nu verbonden aan Premier League-debutant Luton Town.

Barkley keert na jaar in Frankrijk terug in de Premier League
© Pro Shots

Voor Barkley wordt Luton de zesde Engelse club waar hij voor gaat spelen. De inmiddels 29-jarige middenvelder werd opgeleid bij Everton, verhuurd aan Sheffield Wednesday en Leeds United en in januari 2018 verkocht aan Chelsea. Die club verhuurde Barkley nog aan Aston Villa, voordat de 33-voudig Engels international zijn vaderland achter zich liet.

Barkley speelde in het afgelopen seizoen 27 wedstrijden in de Ligue 1, als speler van OGC Nice. Hij was vaker invaller dan basisspeler. Na een jaar in Frankrijk te hebben gewoond keert de middenvelder nu weer terug naar Engeland, waar hij voor Luton Town gaat spelen. Die club maakt op de officiële website niet bekend voor hoeveel jaar Barkley heeft getekend.

'Het is voor mij een enorme motivatie om terug te keren in de Premier League', laat Barkley optekenen. 'Ik ben nog relatief jong en heb in de afgelopen jaren niet zo veel gespeeld als dat ik had gewild. Maar ik heb veel energie gespaard en goed voor mezelf gezorgd, dus nu is het voor mij geweldig om hier te zijn. Ik heb nog veel om te laten zien.'

Barkley wordt bij Luton Town ploeggenoot van Tahith Chong. Luton Town begint het Premier League-avontuur zaterdag met een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.