Barcelona spaart Messi: moet Dortmund zich nu zorgen maken?

Reacties

Het komt niet vaak voor dat Lionel Messi door Barcelona wordt gespaard in de Champions League. Trainer Ernesto Valverde houdt de Argentijnse sterspeler dinsdagavond tegen Internazionale aan de kant met het oog op de komende duels in La Liga, maar verzekert dat zijn ploeg de sportieve plicht zal doen.

Barcelona spaart Messi: moet Dortmund zich nu zorgen maken?
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Maandag werd bekend dat Messi het laatste groepsduel met Inter laat schieten, zodat hij in de competitie topfit aan de aftrap verschijnt tegen Real Sociedad (zaterdag) en Real Madrid (volgende week woensdag). Dat nieuws zal in Duitsland niet met al te veel vreugde zijn ontvangen, aangezien Borussia Dortmund zich tegen Slavia Praag alleen nog kan plaatsen voor de volgende ronde als Inter thuis punten laat liggen tegen Barça.

Volgens Valverde hoeft niemand zich zorgen te maken over de intenties van Barcelona nu Messi voor het eerst sinds 2011 (tegen BATE Borisov) wordt gespaard in het miljardenbal. 'We weten wat Messi voor ons betekent, maar er zijn genoeg wedstrijden waarin we zonder hem hebben gespeeld en we het goed hebben gedaan. We weten dat hij de tegenstander angst inboezemt, maar vorig jaar deed hij ook niet mee tegen Inter.'

Begin dit seizoen begon Lionel Messi op de bank in het uitduel met Borussia Dortmund (0-0), toen hij op de weg terug was van een blessure.
© Pro Shots
Begin dit seizoen begon Lionel Messi op de bank in het uitduel met Borussia Dortmund (0-0), toen hij op de weg terug was van een blessure.

Toen miste Messi de twee groepswedstrijden tegen de Milanezen door een blessure in de groep waarin toen ook PSV was ingedeeld. Ondanks de afwezigheid van de Argentijn won Barcelona thuis met 2-0 en speelde het in Stadio Giuseppe Meazza met 1-1 gelijk. Over de reden van zijn absentie was Valverde op zijn perspraatje duidelijk. 'We spelen heel veel wedstrijden achter elkaar, daarom heb ik besloten hem niet mee te nemen.'

En het is dus voor het eerst sinds acht jaar dat Messi een Champions League-wedstrijd laat schieten om rust te pakken. In december 2011 kon Barça het zonder hem ook wel af tegen BATE Borisov (4-0). Sindsdien miste de zesvoudig Gouden Bal-winnaar in totaal nog tien CL-duels wegens blessures. Van die wedstrijden zonder Messi verloor Barça er maar twee: in 2013 tegen Ajax (2-1, groepsfase) en Bayern München (0-3, halve finale).

Heel veel zorgen lijken ze zich in Dortmund dus nog niet te hoeven maken richting de apotheose van Groep F, waarin de ploeg van trainer Lucien Favre het zelf opneemt tegen Slavia Praag. Al is Messi niet de enige die bij Barça wordt gespaard. Ook doelman Marc-André ter Stegen en verdedigers Gerard Piqué en Sergi Roberto zijn niet mee naar Milaan. Maar, zo zei Valverde: 'We hebben een verplichting naar onze club en onze fans.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.