'Barcelona schakelt door naar Plan D in zoektocht naar opvolger Busquets'

Reacties

De zoektocht van Barcelona naar een opvolger voor Sergio Busquets verloopt moeizaam. Het gebrek aan financiële ruimte heeft er volgens de Spaanse sportkranten toe geleid dat Oriol Romeu inmiddels een serieuze optie is geworden.

'Barcelona schakelt door naar Plan D in zoektocht naar opvolger Busquets'
© Pro Shots

Barcelona heeft op dit moment nauwelijks ruimte in het transferbudget, daarvoor moet eerst een speler worden verkocht. Er lijken echter geen uitgaande transfers op handen, al wordt Franck Kessié zoals zoveel spelers in de Europese top in verband gebracht met een overgang naar Saoedi-Arabië. Zolang er geen geld binnenkomt op de transfermarkt, is Barça aan handen en voeten gebonden door de financiële regels van La Liga. Bayern München-sterkhouder Joshua Kimmich en Martín Zubimendi (Real Sociedad), aangewezen als gedroomde opvolgers van de naar Miami vertrokken Busquets, zouden daarom als niet haalbaar worden geacht.

Marcelo Brozovic droeg tijdens de Champions League-finale nog de aanvoerdersband bij Inter, maar lijkt nu te gaan vertrekken.
© Pro Shots
Marcelo Brozovic droeg tijdens de Champions League-finale nog de aanvoerdersband bij Inter, maar lijkt nu te gaan vertrekken.

De laatste dagen zong de naam van Marcelo Brozovic daarom nadrukkelijk rond in Camp Nou. De dertigjarige controleur van Internazionale zou mede vanwege de interesse van Barcelona de toenadering van Al-Nassr van de hand hebben gewezen, maar Barça heeft niet het geld om een transfersom en zijn salaris op te hoesten. Inter vraagt naar verluidt zo'n achttien miljoen euro voor Brozovic, wiens contract nog drie jaar doorloopt. De Kroaat zelf wil volgens de berichtgeving zo'n zeven miljoen euro per jaar verdienen, vergelijkbaar met het salaris van de door Barcelona transfervrij aangetrokken Ilkay Gündogan en aanzienlijk minder dan Al-Nassr hem bood.

Romeu
Omdat Brozovic niet te lang wil wachten met een beslissing over zijn toekomst, kijkt Barça volgens Sport en Mundo Deportivo inmiddels ook serieus naar de komst van Oriol Romeu. De 31-jarige middenvelder heeft als voordeel dat hij zijn opleiding genoot in La Masia en zou voor zo'n acht miljoen euro zijn over te nemen van Girona. Bij de streekgenoot van Barcelona maakte de voormalig speler van onder meer Chelsea, Valencia en Southampton afgelopen seizoen indruk, waardoor een terugkeer in Camp Nou twaalf jaar na zijn vertrek nu een serieuze optie is geworden. Barça houdt dan ook geld over voor andere posities.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.